Karamarko: Naš će program pokrenuti Hrvatsku

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karmarko poručio je u ponedjeljak u Velikoj Gorici da je Domoljubna koalicija pripremila program koji će preokrenuti situaciju u Hrvatskoj, prozivajući vladajuće da su uništili Hrvatsku te da to smatraju svojim uspjehom.

“Izbori pred nama nisu izbori radi izbora, već su to izbori koji našom pobjedom okreću Hrvatsku prema spasu. To je povijesna odgovornost i težina na leđima svakoga od nas. Svi imamo tu odgovornost, jer svi isto volimo Hrvatsku, jer to je naša domovina. Svi volimo svoje obtelji i želimo da žive u Hrvatskoj”, istaknuo je Karamarko.

Za vladajuće je rekao da su uništili Hrvatsku, što čak smatraju svojim uspjehom. Nevjerojatnima smatra tvrdnje vladajućih da su povećali izvoz, ocijenivši da se podaci o rastu izvoza temelje samo na tome da se transport preko riječke luke računa kao izvoz. “Hrvatska je tako postala jedna od kvalitetnijih izvoznica banana”, rekao je.

Vladajuće je optužio da lažu kad govore o otvaranju 500 radnih mjesta tjedno, s obzirom da HDZ raspolaže podatcima da je u mjesec dana izgubljeno 13.300 radnih mjesta. Broj nezaposlenih samanjen je, uvjeren je Karamarko, po jednostavnoj formuli preseljenja nezaposlene radne snage u Njemačku, Irsku, Francusku. “Pa čovjek će dobiti Nobelovu nagradu za taj patent kako rješiti nezaposlenost – tako da stanovništvo potjeraš van”, kazao je.

Hrvatski čovjek mora ostati u Hrvatskoj, poručio je Karamarko i dodao da su u Domoljubnoj koaliciji osmislili poticaje za mlade bračne parove. Bili su, kazao je, ismijani kad su obećali tisuću eura poticaja za novorođeno dijete, “iako je to ulaganje u budućnost vlastitog naroda”. “A tih 300 ili 400 milijuna kuna, vjerujte imamo gdje uzeti. Razne udruge, zajednice, zavodi, agencije koji ničemu ne služe. Mnogi od njih služe da sramote Hrvatsku i da rade protiv nje i njima ćemo uzeti”, rekao je Karamarko.

HDZ-ovcima je zahvalio što su izržali pritisak dok Vrhovni sud nedavno nije ukinuo nepravomoćnu “famoznu i politički montiranu” presudu protiv HDZ-a. Nije, kaže, bilo jednostavno biti 3,5 godine na javnom prosotru, a da netko kaže “pogledaj ga, on je član HDZ-a i zločinačke organizacije”. “Ne možemo biti zločinačka organizacija, jer ova je stranka predvođena Franjom Tuđmanom stvorila ovu državu”, naglasio je predsjednik HDZ-a.

You may also like