Karamarko na IFO institutu: Plaće političara svesti u realne okvire

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u subotu je u Muenchenu rekao da bi se hrvatskom premijeru, ministrima i saborskim zastupnicima plaće trebale svesti “u realne okvire”.

Karamarko je to potvrdio u Muenchenu nakon sastanka sa Siegfriedom Schoenherrom, glavnim koordinatorom IFO instituta, zaduženom za projekt gospodarskog programa, koji su stručnjaci HDZ-a tijekom dvije godine kreirali u suradnji sa tim njemačkim institutom, te mu zahvalio na sadržajnoj i dobroj suradnji.

U priopćenju iz HDZ-a navodi se kako je dogovoreno i da će se suradnja nastaviti kad Domoljubna koalicija preuzme odgovornost za upravljanje Hrvatskom. Radi se o svojevrsnom stručnom praćenju provedbe određenih ekonomskih modela i mjera kako bi bili sigurni da ćemo ostvariti ciljeve, naveo je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a najavio je da će njegov prvi prijedlog, kao budućeg premijera, biti da se premijeru, ministrima i saborskim zastupnicima plaće svedu u realne okvire. Potvrdio je za Hinu, da je u petak, na sva tri tijela stranke, poručio stranačkim kolegama da zastupnička mjesta na koja pretendiraju, ali i sva ostala zahtijevaju puno rada i odricanja te da će plaće ubuduće sigurno biti primjerenije u odnosu na one prosječnog hrvatskog građanina. “Kad građanima omogućimo veće plaće i radna mjesta, tek onda ih možemo povećati i sebi”, istaknuo je Karamarko.

You may also like