Karamarko misli da je nekima naštetio svojim izjavama

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odbacio je prozivanja iz SDP-a, rekavši da su najveće štetočine koje je Hrvatska imala u novijoj povijesti bile u posljednje četiri godine pod vodstvom Zorana Milanovića.

U razgovoru za HRT ponovio je da nije u sukobu interesa i objasnio zašto se, po njegovu mišljenju, iznosi ovaj slučaj baš sada. Rekao je da ga iznose sigurno oni koji su nezadovoljni svojim četverogodišnjim porazima za početak, oni koji su obećavali nekakav pakao, oni koji pokušavaju na jedan nečasan način, koji je doista ispod razine bilo kakvog standarda političkog komuniciranja u svijetu i Europi.

Ali očito je to kod nas praksa u režiji onih koji vole pakao. To je jedna skupina. Postoji, međutim, vjerojatno i druga skupina koja je zainteresirana jer sam izrekao neke stvari koje su možda dovele u pitanje nečije materijalne interese, kazao je Karamarko.

HRT-ov novinar Zoltan Kabok upitao ga je misli li da bi javnost trebala znati neke pojedinosti kao npr. o događajima koji su izašli u javnost. Moja supruga je 2012., prije nego sam postao predsjednik HDZ-a, potpisala nekakav ugovor s dvije privatne firme o suradnji – marketing i PR. Prekinut je ugovor u trenutku kada se znalo da ja ulazim u Vladu. Postoji li nešto u tom smislu moralnije od upravo ta dva čina, upitao je Karamarko.

Smatra da ovi događaji ne opterećuju njegov rad u Vladi, a kada je riječ o Ini i Molu te odnosima prema Mađarskoj. Dodao je da je već kazao da se do završetka rada povjerenstva izuzima iz odlučivanja o toj temi. Još nije niti bilo takvih razgovora u Vladi, niti odlučivanja o toj temi. Kada povjerenstvo završi rad vjerujem da će donijeti prave odluke, jer ja doista znam da nisam u sukobu interesa. Nakon toga sigurno ću se uključiti, napomenuo je Karamarko i kazao da on ima pravo reći što misli o interesima Hrvatske, interesima Ine, poziciji Ine i Mola, poziciji hrvatske Vlade itd.

Prema njegovim mišljenju arbitraža Ine i Mola teče dalje. Dodao je i kako smatra da je potrebno razgovarati. Ajmo pokušati smanjiti mogućnost velike materijalne štete za Hrvatsku na minimum. Jer ne daj Bože da izgubimo arbitražu to bi koštalo milijarde, kazao je i nastavlja da ima potporu u stranci za ovakvo stajalište.

Na pitanje, hipotetički, hoće li podnijeti ostavku u slučaju da povjerenstvo utvrdi da je u sukobu interesa kazao je da mu je teško o tome razgovarati. Ja sam toliko miran. Nisam vezan na niti jednu funkciju. Jesam u funkciji svom narodu, državi, domovini, ali ja ne moram ništa biti u ovoj zemlji. Nikada nisam prekršio zakon, dodaje Karamarko.

Komentirajući SDP-ov zahtjev za njegovim opozivom jer smatraju da Karamarko snosi političku odgovornosti, štiti interesa Mola, a ne Hrvatske, kazao je između ostalog da SDP ne smatra pravom opozicijom te da nisu niti bili prava vlast.

You may also like