Karamarko: Mi ne razbijamo Most, spremni smo za izbore

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u utorak prije početka konzultacija hrvatske predsjednice s čelnicima parlamentarnih stranaka da će predsjednica odlučiti hoće li Mostu i koaliciji Hrvatska raste dati dodatni rok za dogvor oko sastavljanja vlade.

„To će predjednica s njima morati raspraviti. Koji su razlozi morat će argumentirati, vidjeti u kojem smjeru idu ti pregovori. To neka odluči predsjednica“, rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan bi li bilo dobro da se da još koji dan da se dogovori vlada. Karamarko je kazao kako bi bilo idealno da su oni (Domoljubna koalicija) ti koji su napravili, reklo bi se jednu šemu. „Možda budu izbori, možda ne budu, ako budu mi smo spremni“, kazao je.

Upitan što očekuje od konzultacija rekao je da idu razgovarati s predsjednicom, vidjeti kakva je situacija i vidjeti što se s njima događa. Ustvrdio je kako je prema medijskim izvješćima očito da ni oni u ovom trenutku nemaju 76 potpisa. Karamarko je rekao također da nemaju nikakvih saznanja o nagađanjima da član Mosta iz Osijeka napušta Most. „Pročitao jesam, nemamo nikakvih saznanja, pogotovo, što stalno ponavljam da mi držimo do integriteta Mosta i nismo ulazili u njihove unutarnje prilike, događanja, eventualna pereviranja“, rekao je predsjednik HDZ-a dodavši da misli kako oni jesu homogeni i da je to dobro.

Upitan za komentar kako su jučer na predsjedništvu stranke koje je odlučivalo o zahtjevima Mosta po nagađanjima nekih medija bile dvije struje, Karamarko je rekao da nije zadovoljan tim interpretacijama jer neki novinari malo razbarušeno pristupaju nekim ozbiljnim temama.Bilo je različito nijansiranih mišljenja, ali svi su su bili složni u tome da ne smiju potpisivati tripartitnu vladu, rekao je Karamarko, dodavši da je to bila njegova ideja od prvog momemnta.

Smatra da nisu mogli dopustiti da predsjedništvo najveće hrvatske stranke odjedanput reterira samo zato da bi ušli u borbu za fotelje. U konačnici, kaže, to je čak normalno u političkom životu. Nije u pitanju borba za sinekure, ali ta neka mjesta treba popuniti kvalitetnim ljudima da bi počelii raditi, zaključio je Karamarko.

Povodom novonastale situacije izjavu za medije ispred središnjice HDZ-a dali su Tomislav Karamarko, Branko Hrg, Ivan Tepeš i Darinko Kosor. . Rekao je kako su iz Mosta imali dovoljno racionalnih razloga za prekid pregovora s koalicijom Hrvatska raste.  „Nakon što su ih konstantno vraćali u igru, ako se tako nešto dogodilo onda je stvarno razlog opravdan. Nakon toga, vidjet ćemo što će se dalje događati, Predsjednica ima svoju odgovornost, vidjet ćemo što će ona odlučiti. Mio smo danas bili na Pantovčaku, ako je to ponuda za neki novi razgovor, mi smo otvoreni za razgovor. Tek smo u autu čuli za ovu vijest“, rekao je Karamarko.

Nemojte smetnuti s uma da se Most prvo odlučio za Domoljubnu koaliciju. Mi od početka nismo radili na razbijanju Mosta, za razliku od oponenata. Nama je drago da se stvari vraćaju na početak. Mi smo čvrsto zauzeli takav stav, rekao je Hrg. Pustimo treba li raspisati nove izbore, važno je da je Domoljubna koalicija pokazala konzistentnost, da stojimo iz svojih stavova. Rekli smo ne Hrvatskoj raste i pokazali smo da ne bi dali obraz za fotelje, rekao je Ivan tepeš.  Od početka smo bili jedinstveni, pokazali smo konzistentnost. Sada bi bilo prirodno da Most i Domoljubna koalicija kao reformske snage nastave razgovore kao što je bilo na početku

You may also like

0 comments