Home Hrvatska Karamarko, Medved i Glogoški zadovoljni sastankom u Ministarstvu branitelja

Karamarko, Medved i Glogoški zadovoljni sastankom u Ministarstvu branitelja

by Agencije

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik Udruge 100-postotnih invalida domovinskog rata prve skupine Đuro Glogoški ocijenili su “konstruktivnim i sadržajnim” sastanak predstavnika osam ministarstava i braniteljskih udruga koji je održan u ponedjeljak u prostorijama Ministarstva branitelja.

Nakon sastanka zatvorenog za javnost Karamarko je izrazio zadovoljstvo sastankom rekavši kako su razgovarali konkretno i otvoreno, jer ova Vlada želi riješiti braniteljske probleme. S dvije strane stola sjede isti ljudi, hrvatski branitelji, pa se razgovaralo “u dobrom tonu”, bez potrebe da dajemo lažna obećanja i stječemo jeftine političke poene, kazao je. Došli smo saslušati probleme i dogovoriti se kako ih rješavati. To je bio dobar sastanak i sa takvom praksom trebamo nastaviti, a problemi se moraju rješavati na dnevnoj bazi, dodao je Karamarko.

Medved rekao je kako su svi prisutni izrazili spremnost za preuzimanje odgovornosti i rješavanje problema na koje branitelji ukazuju svojim prosvjedom koji traje preko 550 dana. “Šaljemo jasnu poruku braniteljima da je Vlada prepoznala njihove probleme i opravdanost zahtjeva, te da su se problemi počeli rješavati”, naglasio je Medved. Nada se da branitelji više nikad neće šatorom tražiti rješavanjem svojih problema, a za Ministarstvo jedan od prioriteta je objedinjavanje prava branitelja i članova njihovih obitelji u jedan zakon. Medved je pozvao branitelje i stradalnike Domovinskog rata na strpljenje jer je temelj za kvalitetno rješavanje njihovih problema sustavna analiza stanja.

Glogoški je izjavio kako ono što se čulo na sastanku može zadovoljiti branitelje jer napravljeni veliki pomaci iako je cilj veoma daleko. “Dogovorena je suradnja kako bi se došlo do cilja, da hrvatski branitelji i Domovinski rat zauzmu mjesto koje zaslužuju u društvu”, kazao je. Glogoški je istaknuo kako će branitelji sami donijeti odluku o uklanjanju šatora ispred zgrade Ministarstva kad osjete da je došao trenutak za to, a za sada šator i dalje ostaje u Savskoj 66.

Na sastanku su također sudjelovali ministri znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić i poduzetništva Darko Horvat, te zamjenici i pomoćnici ministara.

Related Posts