Karamarko: Hrvatskoj je dosta laži i obećanja

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak u Osijeku kako Hrvatskoj trebaju stvarne promjene, a ne lažna obećanja koja nudi aktualna vlast, te da Domoljubna koalicija ima vodstvo koje je promjene u stanju provesti.

Govoreći na središnjem predizbornom skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije za 4. izbornu jedinicu, Karamarko je kazao je kako im Vlada “ostavlja breme duga većeg za 100 milijardi kuna, proračunskog deficita, pada ulaganja, istaknuvši kako je sve što je trebalo rasti u gospodarstvu, palo, a sve što je trebalo pasti, raslo je. Premijer na odlasku nudi obećanja koja je već dao i ponavlja ona koja nikada nije ispunio, obećava svašta, a ne nudi ništa, i dalje lažima žele zatrpati prazninu koju nam ostavljaju, rekao je Karamarko.

Govoreći o izbjegličkoj krizi Karamarko je upozorio kako “migranti prolaze kroz Hrvatsku kao kroz sir” te da je nadzor granice jedan od temelja suvrerenosti države, zbog čega je, rekao je, izgradnja sustava domovinske sigurnosti jedan od prioriteta. Dužni smo pomoći migrantima, ali upitajmo se je li ova vlada posvetila jedan posto te energije da zaustavi rijeku naših migranata, koji su otišli u Njemačku, Irsku i druge zemlje, rekao je. Ova je vlada četiri godine provodila jalovu politiku, potrpala 100 tisuća hrvatskih ljudi u autobuse i avione, i poslala ih u svijet, rekao je predsjednik HDZ-a.

Istaknuo je kako su HDZ i koalicijski partneri spremni preuzeti odgovornost za vođenje Hrvatske kako bi je učinili ozbiljnom, ponosnom, dostojanstvenom i sigurnom državom te da će provesti niz mjera koje će osigurati više investicija, radnih mjesta i rođene djece.

Dodao je kako ova koalicija ima 50 velikih nacionalnih investicijskih projekata, planiranih u svim dijelovima Hrvatske, ocijenivši kako to ne znači rast samo ulagnaja i zapošljavanja, već i samopouzdanja, optimizma i zajedništva. Imamo neiskroištenih poljoprivrednih površina, a 70 posto hrane uvozimo. Dosta je bilo uvoznoga mahnitanja, 8. studenog počinje kraj bogaćenja pojedinaca i lobija na muci hrvatskih seljaka, rekao je Karamarko.

Vlada na odlasku upire se svim silama da nas prikaže strankom opasnih namjera, mi smo danas za njih isto stranka i koalicija opasnih namjera, kao što smo bili 1990. godine; oni bi i dalje Hrvatsku želejli držati zatočenikom svoje nespobnosti, politike podjela i laži, a svi mi koji bismo to htjeli promijeniti za njih smo građani opasnih namjera, istaknuo je Karamarko.

Aktualnoj vlasti poručio je kako će, nakon pobjede HDZ-a i Domoljubne koalicije, imati četiri godine vremena da razmišljaju o svojim grijesima prema hrvatskom narodu, a neki se, kako kaže, možda i pokaju. Prvi na koalicijskoj listi i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kazao je kako su pred nama “odlučujući izbori”, da će HDZ i Domoljubna koalicija preuzeti odgovornost za upravljanje državom, a oni koji šalju poruku “ili mi ili oni”, 8. studenog će završiti svoj mandat.

U Slavoniji se Hrvatska branila od velikosprske agresije, a HDZ sada iz Osijeka kreće u borbu za spas Slavonije i Hrvatske, poručio je. Dosta je podjela i inaćenja Slavonije, jedino zajedno i usmjereni ka boljitiku hrvatskog čovjeka možemo ostvariti jaku i uspješnu Slavoniju i Hrvatsku, rekao je.

HDZ nije i neće zaboraviti Slavoniju, poručio je Brkić dodavši kako će 8. studenog “pobijediti ovu nesposbonu vlast koja nas je dovela do prosjačkog štapa”. S obzirom na sve izborne pobjede u posljednje tri godine, ne postoji ni jedan jedini razlog ne napravimo konačnu pobjedu i HDZ dovedemo na čelo Hrvatske, tamo gdje mu je i mjesto, poručio je kandidat na listi i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić, rekavši kako će satrti sve one koji su HDZ pokušavali satrti sve ove godine.

Kandidat na listi Josip Đakić kazao je kako je HDZ spreman “za pobjedu svih pobjeda, koja je nužna hrvatskom narodu, kako bi živio oslobođen od nesposobnih komunista”. Skupu su nazočili predsjednici i predstavnici članova Domoljubne koalicije, a predstavljeni su i svi kandidati na izbornoj listi u 4. izbornoj jedinici.

You may also like