Karamarko: Hrvatska ostala uskraćena za vrhunskog ministra

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je da je, odustajanjem glavnog tajnika stranke Milijana Brkića od kandidature za ministra branitelja, Vlada ostala uskraćena za vrhunskog ministra kakav bi zasigurno bio Milijan Brkić.

“Riječ je o sjajnom čovjeku kojeg je za tu dužnost kandidirao HDZ čiju je punu podršku, kao i moju osobnu, uživao u tome. Gospodin Brkić bio je apsolutno najbolje rješenje za mjesto ministra branitelja i žao mi je što se odlučio povući. Razgovarali smo o njegovoj odluci koju sam sa žaljenjem prihvatio, ali i koju razumijem i podržavam jer uključuju i njegov osobni stav, napisao je Karamarko na svom facebook profilu.

Istaknuo je i da posebno žali zbog toga što svi koji su bili uključeni u taj proces nisu prepoznali koliko je važno da Brkić svojim ugledom i autoritetom koji nedvojbeno uživa u braniteljskoj populaciji, doprinese rješavanju njihovih problema. “Svjedoci smo odluke čovjeka koji ima stav i karakter, a čije su odluke i čvrstina u njihovom zastupanju mogle biti iskorištene za opću dobrobit i kvalitetniji rad ove Vlade”, napisao je Karamarko.

Glavni tajnik HDZ-a i kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić objavio je u nedjelju da je odustao od te kandidature, istaknuvši kako suglasje među vladajućom većinom nije postignuto te da želi prekinuti nastalu mučnu situaciju oko izbora te časne dužnosti, a koja ne može i ne smije biti “poligon” za politička prepucavanja. Brkić se pritom zahvalio na potpori hrvatskim braniteljima i invalidima, predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Tomislavu Karamarku te premijeru Tihomiru Oreškoviću za kojeg je rekao da je ostao vrlo ugodno iznenađen senzibilitetom koji je pokazao za braniteljsku problematiku.

You may also like