Home Hrvatska Karamarko: HDZ neće imati infantilan mandat

Karamarko: HDZ neće imati infantilan mandat

by Agencije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u petak premijeru Zoranu Milanoviću kako HDZ nakon pobjede na parlamentarnim izborima “neće imati tako djetinjasti mandat” kakav je imala SDP-ova kukuriku koalicija, dodavši da je Milanovićeva Vlada samo u posljednih desetak dana, od 28. rujna izgubila 5.100 radnih mjesta.

“Dobro je da je Milanović optimista i čak pristojan u ovoj situaciji, ali nakon HDZ-ove pobjede čini mi se da će on biti više posvećeniji svojim hobijima. Mi nećemo imati takav djetinjasti mandat kakav su oni imali”, izjavio je Karamarko novinarima u Zaprešiću, upitan kako komentira Milanovićevu poruku njemu da iduće četiri godine može slobodno obavljati svoje očinske dužnosti jer će njegova (Milanovićeva) Vlada nastaviti obavljati dužnost. Predsjednik HDZ-a sa čelnicima Domoljubne koalicije nazočio je programskom skupu za I. izbornu jedinicu u Zaprešiću. Upitan kako komentira Milanovićevu izjavu da njegova Vlada nije upropastila niti jednu tvrtku koju su restrukturirali, Karamarko je začuđeno upitao da li ga se zafrkava ili je Milanović to stvarno rekao.

Istaknuo je kako je Milanovićeva Vlada od 28. rujna 2015. do danas izgubila 5.100 radnih mjesta. “To sve govori o njihovu mandatu na ovako malom uzorku”, dodao je. Na novinarsko pitanje je li se Vlada trebala s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović konzultirati prije odlaska u Mađarsku, s obzirom da im je vanjska politika zajednički posao, predsjednik HDZ-a rekao je kako je očito da je hrvatska predsjednica rješila problem s Mađarima, a što nije mogla Milanovićeva Vlada koja je u sukobu sa svima, pa je zbog toga došlo do blokade i prekida u komunikaciji u tim odnosima.

Karamarko je istaknuo da danas u Hrvatskoj imamo samo jednu osobu koja radi na vanjskoj politici – predsjednicu Republike Grabar-Kitarović. Upitan kako komentira današnje novinske napise da HDZ nije zadovoljan sa svojim predizbornim sloganom i traži vanjske PR stručnjake, odgovorio je kako to nije istina. “Svašta se piše i kalkulira. Mnogi koji nas ne vole i ne žele pobjedu HDZ-a žele unijeti nemir takvim pisanjem i obeshrabriti naše birače i članove. To naprosto nije istina”, rekao je Karamarko. Na pitanje kako komentira činjenicu da je Bavarska vlada objavila da više neće primati izbjeglice i je li u kontaktu s predsjednikom bavarske vlade, odgovorio je da nije jer još nije premijer, što će biti tek za mjesec dana.

Vezano za izbjegličku i migrantsku krizu predsjednik HDZ-a zaključio je da bi premijer Milanović trebao biti u komunikaciji s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i drugim premijerima. “Vlada ništa ne poduzima. Što će se dogoditi ako se sve te granice zatvore, a mi benevolentno puštamo izbjeglice i otvaramo granicu i ponekad zatvaramo legalne prijelaze za gospodarstvenike. Izvanredna formula za neuspjeh”, rekao je Karamarko.

Related Posts