Karamarko Dnevnom avazu: Svi moji problemi počeli su kada sam artikulirao stav o INA-i

U broju Dnevnog avaza koji izlazi u petak bit će objavljen intervju s prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i vođom HDZ-a Tomislavom Karamarkom. U sutrašnjem broju „Dnevnog avaza“ čitajte ekskluzivni intervju s prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i liderom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

U razgovoru s glavnim i odgovornim urednikom “Dnevnog avaza” Farukom Velom Karamarko otvoreno govori o aferi koja ovih dana potresa Hrvatsku zbog navodnog njegovog sukoba interesa i pozadini te afere, o SDP-u i Zoranu Milanoviću, odsustvu podrške MOST-a.

– Od trenutka kad sam javno artikulirao svoj stav o INA-i, to se nekim interesnim skupinama nije svidjelo i počeli su brutalno izmišljanje afera i napadi na moju obitelj – rekao je Karamarko.

Ne isključuje ni mogućnost tužbe protiv kreatora ove afere, koja je dospjela i na naslovnicu “The New York Timesa”. Također, osvrće se na napade na biskupa Franju Komaricu i izjave Milorada Dodika, ali i komentira optužbe za ustaštvo, te kako će Hrvatska pomoći BiH na putu ka EU.

– Posebno zabrinjava činjenica što u Republici Srpskoj i danas odbijaju priznati genocid koji je počinjen u Srebrenici, što odbijaju prihvatiti odgovornost za ratne zločine. To je trajna prepreka stabilnosti BiH – kazao je, između ostalog, Karamarko u intervjuu za “Avaz”.

Govori, također, o Hrvatskoj kao predvodniku regije i mogućnosti snažnijeg aktiviranja specijalnih veza Federacije BiH i Hrvatske, važnosti širena NATO-a i odnosima među zemljama bivše Jugoslavije.

– Od trenutka kad sam javno artikulirao svoj stav o INA-i, to se nekim interesnim skupinama nije svidjelo i počeli su brutalno izmišljanje afera i napadi na moju obitelj – rekao je Karamarko.

Ne isključuje ni mogućnost tužbe protiv kreatora ove afere, koja je dospjela i na naslovnicu “The New York Timesa”. U isto vrijeme kad Avaz najavljuje intervju s hrvatskim potpredsjednikom Vlade, u domaćim su se medijima pojavili napisi o tome kako Hrvatska demokratska zajednica ozbiljno razmišlja o izlasku iz Vlade.

Na kriznom sastanku vodećih članova HDZ-a, koji se, po navodima Telegramovih izvora, održao jutros, zaključeno je kako je izlazak iz Vlade jedini izlaz iz trenutne političke krize. “Vlada ne funkcionira, eksperiment nije uspio, Most nas ucjenjuje i ovo je jedina opcija u kojem HDZ ostaje pošten prema svojim biračima”, pojasnio im je izvor, upućen u današnji sastanak.

Odnosi koalicijskih partnera unutar vladajuće koalicije urušili su se nakon objave ugovora između Ane Karamarko, supruge predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, i Joze Petrovića, ključnog konzultanta MOL-a u Hrvatskoj.

 

You may also like