Home Hrvatska Karamarko: Besmislena sjednica na kojoj premijer ponavlja naše ideje

Karamarko: Besmislena sjednica na kojoj premijer ponavlja naše ideje

by Agencije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak je “besmislenim” nazvao sazivanje izvanredne saborske sjednice, poručivši kako ne vidi čemu je trebala “predstava s nizom populističkih mjera”.

“Besmisleno je sazivanje ove (izvanredne) sjednice, ne vidim razloga da je sazvana kad redovna počinje idući tjedan”, odgovorio je Karamarko novinarima. “Ne vidim razloga zašto se sad trebalo stvoriti predstavu s nizom populističkih mjera, izmjena Zakona o socijalnoj skrbi itd., ne bi li se u predizborne svrhe SDP približio biračima”, rekao je Karamarko.

Ocijenio je da zastupničke rasprave i replike potvrđuju da “taj pokušaj nije uspio”. “Doista ima savjesnih ljudi u Saboru koji su razotkrili tu priču, tu negdje uzimate da biste nekome dali, a zapravo sve ide opet na trošak državnog proračuna, odnosno svih obveznika. Prema tome, bit će tu čitav niz populističkih mjera, sve je to pozornica koja je trebala na jedan način prikazati, manifestirati s nekim herojima i junacima te priče koji to zapravo nisu, nego najobičniji manipulanti”, rekao je Karamarko.

Novinare je zanimalo hoće li podržati izmjene Zakona o socijalnoj skrbi kojima se uvode vaučeri za struju za socijalno najugroženije građane, povećavaju zajamčene minimalne nakande sa samce i djecu samohranih i jednoroditeljskih obitelji itd.

Iako HDZ “u principu” načelno podržava sve što pomaže građanima da bolje žive, predložene izmjene zakona vidi kao populističku mjeru pred izbore. “Gledajte, ovo je dokaz da niti jedna gospodarska mjera nije uspjela, kad vi mjesec ili dva prije izbora idete s ovakvim zahvatima znači da ste potpisali poraz, da ste katipulirali. … Oni su (aktualna vlast) izgubili 70-80 tisuća radnih mjesta, i sad tu pomažete ljudima s nekakvih 200 kuna, zvuči dobro, ali doista kad uđemo u dubinu tog problema, istina izbija na vidjelo, a to je potpuni poraz ove Vlade”, rekao je predsjednik HDZ-a koji je u utorak došao na saborsku sjednicu, što inače rijetko čini.

Related Posts