Kanadski pastor uhićen zbog subverzivnih djelatnosti u Sjevernoj Koreji

Kanadski pastor uhićen zbog subverzivnih aktivnosti u Sjevernoj Koreji početkom godine, osuđen je na doživotni zatvor, izvijestila je u srijedu novinska agencija Xinhua.

Hyeon Soo-lim, pastor južnokorejskog podrijetla koji je radio u Korejskoj prezbiterijanskoj crkvi svjetlosti iz Toronta, osuđen je na Vrhovnom sudu po završetku kratkog suđenja, dodaje agencija. Lim je proglašen krivim jer je uz pomoć SAD-a i Južne Koreje skovao zavjeru protiv Pjongjanga na temu ljudskih prava. Također je osuđen jer je izmislio i širio klevetničke informacije kako bi narušio ugled Sjeverne Koreje. Pastor je optužen i da je pomagao i financirao Sjevernokorejce koji su željeli pobjeći iz zemlje.

Po Vrhovnom sudu, pastor je priznao krivicu za sva zlodjela za koja je optužen te pokazao da se “duboko kaje”, dodaje Xinhua. Lima su u siječnju uhitile sjevernokorejske vlasti nakon što je iz Kine ušao u zemlju. Po crkvi iz Toronta, bio je u humanitarnoj misiji i često putovao u Sjevernu Koreju gdje je djelovao prvenstveno u sirotištima.

You may also like

0 comments