Home Hrvatska Kampanjom ćemo dokazati da Hrvatska raste

Kampanjom ćemo dokazati da Hrvatska raste

by Agencije

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (HNS) izjavio je u petak kako će predizborna kampanja biti kao i svaka druga, ali kako će on dati sve od sebe da građanima objasni da Hrvatska raste, a da je alternativa povratak na staro.

“Ja ću sigurno dati sve od sebe da objasnimo hrvatskim građanima da Hrvatska raste, a da je alternativa povratak na staro”, rekao je Vrdoljak upitan misli li da je kampanja počela dosta prljavo. “Tip kampanje…vrijeme će pokazati. Jedan tjedan će biti stručna, drugi tjedan politička, ali u zadnjih godinu dana antikampanja protiv Vlade je bila daleko ispod struka. I to trebaju građani vidjeti, da će to biti model funkcioniranja ako dođemo na staro”, rekao je Vrdoljak koji je sudjelovao na otvaranju logističkog, distributivnog i komercijalnog centra Zagrebačke pivovare u Zaprešiću.

Rekao je kako će ova kampanja biti kao i svaka druga, neće biti ništa posebno stručna, niti posebno bezobrazna. “Ali ja ću dati sve od sebe da istina pobijedi, a to je da Hrvatska raste i da nema povratka na staro”, istaknuo je Vrdoljak.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak da podržava model rješavanja problema zaduženih u švicarskim francima ističući kako pravda nije u bogaćenju i iznošenju novca iz Hrvatske, nego u tome da tvrtke u Hrvatsku investiraju. U tome će, kako je rekao, te tvrtke imati pomoć lokalne, regionalne i državne uprave, što će omogućiti da građani imaju više novca, više kupuju njihove proizvode, a onda će oni s tim kapitalom moći pobijediti u regiji.

Vrdoljak je odgovarao na pitanja novinara nakon otvaranja logističkog, distributivnog i komercijalnog centra Zagrebačke pivovare u Zaprešiću, investicije vrijedne 38 milijuna kuna. Kazao je kako kapital zna pobjeći preko granice te da svaka odgovorna država na to mora paziti. Država će, kako je dodao, do neke granice morati upravljati pojedinim ključnim sektorima, napominjući kako se pokazalo da tamo gdje država nije brinula o ključnim sektorima, to je tržište vodio financijski sektor, na štetu građana. “Sigurno podržavamo model koji govori da pravda nije u tome da se nesmiljeno smije bogatiti i nositi novce van Hrvatske nego je pravda u tome da Zagrebačka pivovara i njihovi kanadski partneri investiraju u Hrvatskoj, da će im pomoći lokalna, regionalna i državna uprava i da će onda građani imati više novaca, više kupovati njihove proizvode, a onda će oni s tim kapitalom moći pobijediti i u regiji. Tu pravdu može braniti i liberalni, tržišni način i model funkcioniranja, ali pravedni”, kazao je Vrdoljak.

Na pitanje kako komentira objavu registra neporeznih davanja koji je objavilo Ministarstvo financija Vrdoljak je rekao kako je taj proces paralelan s kontrolom deficita i povećanjem efikasnosti države ili reforme javne uprave te kako se ne može dovršiti u jednoj ili dvije godine već će trajati desetak godina. To su procesi koji će u sljedećih nekoliko godina donijeti rasterećenje poduzetnika, a onda i rast industrije, izvoza, trendova koji su već započeli i treba ih sačuvati. Idemo korak po korak, onako kako to ozbiljne države trebaju raditi, istaknuo je Vrdoljak.

Related Posts