Kampanja za Brexit vodi dva posto

Kampanja za izlazak Velike Britanije iz Europske unije preuzele je vodstvo od dva posto, pokazalo je ispitivanje javnog mišljenja koje je proveo ICM, što ukazuje na to da je spor u Konzervativnoj stranci možda narušio povjerenje u kampanju premijera Davida Camerona za ostanak u EU.

Potpora izlasku Britanije iz EU-a porasla je na 43 posto, što je dva posto više u usporedbi sa sličnom anketom prije tjedan dana. Tri mjeseca prije referenduma planiranog za 23. lipnja, ispitivanje javnog mišljenja provedeno među 2.000 ljudi od 18. do 20. ožujka pokazalo je da ostanak podupire 41 posto, dok ga je prije tjedan dana podržavalo 43 posto.

Cameron je suočen s jednom od najdubljih kriza otkako je na čelu Konzervativne stranke nakon što je ministar rada i mirovinskog sustava Ian Duncan Smith, koji se protivi ostanku u EU, podnio ostavku zbog oštrih rezova u njegovom resoru.

Podjele oko članstva u EU pojačalo je takve sporove unutar stranke. “Mogli bi se upitati kako će, ako će uopće, to utjecati na povjerenje javnosti u premijera i njegovu kampanju da nas zadrži u Europi”, priopćio je ICM.

You may also like