Kako biti bogat; nije teško, ali je potreban karakter

Nije tajna; što je veća razlika između vaših primanja i davanja, to ćete ranije imati novac za učiniti što želite sa svojim životom.

Međutim, mnogi ljudi koji imaju velike kuće i fine automobile nisu bogati, već su u dugovima, tajna je sljedeća: živite ispod svojih mogućnosti.

Praktični savjeti kako živjeti ispod svojih mogućnosti

1. Riješite se velikih mjesečnih računa. Prebacite se na jeftiniju mobilnu mrežu. Riješite se viška TV kanala. Tehnologija nam omogućava da učinimo više toga za manje novca, i trebali bi to iskoristiti.

2. Automatizirajte štednju tako što ćete prebaciti novac s tekućeg na štedni račun svaki mjesec. Ovo će vas natjerati da živite s manje.

3. Povećajte postotak plaće koji odvajate za štednju za 1 postotni poen svakih šest mjeseci. Postavite si podsjetnik na kalendaru. Jedva da ćete primjetiti razliku, a stvarno će narasti kroz duži period.

4. Odmah dodijelite 50% svake povišice za štednju. Svejedno ćete poboljšati svoj stil života, ali ćete to učiniti na održivi način.

Glavno je pitanje što za vas znači biti bogat. Ako vam je bogatstvo velika kuća i skupo vozilo, onda vam ovi savjeti neće pomoći. Ali ako vam bogatstvo znači slobodu da provedete vrijeme s prijateljima i obitelji, putovanja, raditi posao koji volite, i da se ne brinete oko novca, onda je živjeti ispod svojih mogućnosti sve što vam treba, piše Jutarnji.hr.

 

You may also like

0 comments