Home Ekonomija Kajin: vlada se ponaša kao domobrani glede RBA zadruga

Kajin: vlada se ponaša kao domobrani glede RBA zadruga

by Agencije

Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin ustvrdio je u ponedjeljak u Puli kako Vlada ima selektivan pristup kad je riječ o problemima kreditnih dužnika jer rješava problem kredita u ‘švicarcima’, kakve imaju i neki ministri, ali ne i problem oštećenih u slučaju Raiffeisen zadruga jer su, kako je rekao, neki ministri radili u Raiffeisen banci.

“Za HNB premijer kaže da se ponaša kao domobran (ne preuzimajući odgovornost), a Vlada je cijela skupina domobrana kad je riječ o oštećenima u slučaju Raiffeisen zadruga. Taj se problem, naime, ne rješava jer su neki ministri radili u Raiffeisen banci”, istaknuo je Kajin, napominjući da je riječ o istoj vrsti kriminala kao u poslovanju Hypo banke u Hrvatskoj, o kojemu se, kako je rekao, šuti. “‘Švicarce’ očito treba riješiti i oni se rješavaju jer pola Vlade ima kredite u švicarskim francima, a krediti Raiffeisen zadruga se ne rješavaju jer su neki ministri radili u toj banci”, dodao je Kajin. Telefonom je za Hinu rekao kako se radi o ministru financija Borisu Lalovcu.

Kajin je upozorio i na problem migranata u vezi s kojim Hrvatska, kako je rekao, “pokazuje institucionalno sljepilo”. “Njemačka je ukinula Schengen i zaustavila vlakove iz Austrije. Za dva će mjeseca Hrvatska biti u težoj situaciji i od Makedonije, a na Balkanu će se morati zbrinuti više od 200 tisuća osoba”, ustvrdio je Kajin.

U vezi s aferom i policijskom obradom i prikupljanjem podataka o nezavisnom zastupniku i bivšemu ministru Slavku Liniću, Kajin je rekao kako istrage nije bilo, ali jest obrade. “Pitanje je, međutim, tko je informacije proslijedio u medije, a ja sam uvjeren da su to krugovi bivšeg predsjednika Ive Josipovića”, istaknuo je, dodajući kako je u slučaju obrade Linića DORH uspješno surađivao s FBI-em. “Sve je poznato. Vidi se, dakle, da mogu surađivati pa je pitanje kako ne mogu surađivati u slučaju Hypo, Raiffeisen zadruga, izvlačenja novca iz Hrvatske ili tajnih računa u Liechtensteinu”, zaključio je Kajin.

Related Posts