Kajin: Most je stvorio krupni kapital

Predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin rekao je u vezi s nedjeljnim izbornim rezultatom te stranke, koja je s koalicijskim partnerima osvojila 2,61 posto glasova, da je mandat stavio na raspolaganje, a komentirajući uspjeh Mosta, ocijenio da iza tog ozbiljnog projekta stoji hrvatski krupni kapital.

“Ne bježim od odgovornosti, no mislim da smo pogriješili u izboru. Moj mandat je na raspolaganju vodstvu stranke. Novi mandat nisam izborio, to je i moj osobni gubitak, i spreman sam snositi svu odgovornost koju čovjek u politici može snositi”, rekao je Kajin, uvjeren da nitko neće iskrenije i hrabrije zastupati interese Istre od njega.  “Uskoro će to shvatiti i građani Istre”, rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Puli i dodao da će se glas Istre teško više čuti u parlamentu. “Svaki narod zaslužuje vlast kakvu ima”, ocijenio je, dodajući da “čovjek može izgubiti izbore, ali ne i obraz”. “Bez obzira na to što sve izbore determiniraju mediji, PR agencije i novac, volju građana Istre i Rijeke apsolutno poštujem, no osobno smatram kako ove dvije regije zaslužuju bolje jer glasati za one koji nisu ni riječ rekli u Saboru je svakako poniženje i za Istru i za Rijeku. No, ponavljam, to treba poštovati”, istaknuo je Kajin, dodajući kako više nije na njemu “ako je nekom na ovim prostorima zadovoljstvo da ga se krade, omalovažava te da se šuti o kriminalu, drogi i nepotizmu”. “To je isključivo problem građana ovih prostora”, rekao je Kajin.

Ocijenio je da Istra stagnira i nazaduje u zadnjih deset godina, a zaželio je da SDP, Most, manjinci i IDS sastave novu vlast jer nitko nije za opciju da se ponove izbori. Također je rekao kako vjeruje da će buduća vlast biti stabilna. Komentirajući uspjeh Mosta, izjavio je kako čovjek – kad vidi s koliko je kapitala i novca Most ušao u izbore – može samo zaključiti da je krupni kapital projektirao jedan takav ozbiljan projekt. Kako je rekao, riječ je o navećim hrvatskim tajkunima.

Na pitanje novinara napušta li politiku nakon 25 godina, Kajin je odgovorio kako još ne zna. “Od politike u ovom trenutku se još ne opraštam, ali izlazim iz Sabora s otprilike onoliko s koliko sam ušao u parlament. Malo zvuči naivno, ali je to istina i činjenica”, rekao je Kajin i dodao kako nikada nije požalio što je izišao iz IDS-a jer je to “svjesno učinio a da ga nitko nije prisilio niti potjerao”. “Kada vidiš kako se u stranci naprosto harači te uvidiš što su neki ljudi nekada imali, a što imaju danas, jedino što pomislim je to da mi je krivo što sam u toj stranci bio toliko godina. Osobno sam drugačije zamišljao tu stranku, živio sam druge vrijednosti i to jednostavno nije nešto s čime bih se mogao danas identificirati”, zaključio je Damir Kajin.

You may also like