Kada Crodux donira za “javni interes” ili ne govori istinu ili je pobrkao lončiće

Dosta ljudi se čudi kako se to Čermak odlučio podmazati Holičin ORaH sa solidnih 150.000 kuna donacije. Pa stvar je stvarno vrlo jednostavna, a donirani iznos je zapravo beznačajan. No zašto bi Čermak uopće podmazivao Holy?

Čermak je “tranu”. Shvaćate? On je na tržištu. Kakvom takvom tržištu. Ne treba mu više tržišta no što ga u Hrvatskoj ima. Više tržišta za svakoga tko je “tranu” znači samo više problema i manje profita. A tko je među najglasnijim protivnicima dolaska novih igrača u naftni biznis u Hrvatskoj? Pa zeleni. I ORaH među njima.

ORaH je Čermakova prva crta obrane od konkurencije. Osim što su fanatični oni djeluju kao prava politička stranka. Imaju dvije jake poluge u ruci, ekološki aktivizam, koji je dozlaboga popularan, te politiku. I zato vjerujem da imaju stvarnu moć da zaustave svakoga tko se namjerio eksploatirati “naše” prirodne resurse poput nafte, piše Kapitalac.

No ima tu i zdrave doze čistog idiotluka, od strane ORaHa dakako. Naime cijena koju im Čermak plaća za takvu uslugu je zbilja smiješna. Mislim da bi ovaj bez problema iskeširao i milijun, a ovi bedaki to očito ne shvaćaju. Razni Bill Gatesi i Warren Buffeti osim što doniraju milijarde još i propovijedaju o blagodatima visokih poreza. Sve kako bi otežali rast konkurencije rast i time ugrozili vlastitu poziciju. Nema cijene koju kronist ne bi platio državi samo da ga zaštiti od tržišta i konkurencije.

You may also like