Jovanović očekuje koaliciju sa IDS-om

Saborski zastupnik SDP-a i predsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Željko Jovanović izjavio je u petak u Puli kako očekuje da će IDS koalirati sa SDP-om na idućim parlamentarnim izborima u 8. izbornoj jedinici. “Smatramo da će u 8. izbornoj jedinici naša koalicija biti pobjednička, i ona će osigurati bolji život svim građanima koji žive u Istri i Primorsko-goranskoj županiji”, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Puli.

Dodao je kako je obveza te koalicije da na idućim izborima osigura rezultat koji će značiti njihov ostanak na vlasti. Jovanović očekuje da će IDS na svojim stranačkim tijelima uskoro donijeti odluku o ostanku u koaliciji. Poručio je pritom kako ga ne brine mogućnost koaliranja IDS-a sa strankom Ive Josipovića.

“Hoće li IDS ići na izbore s nekim drugim odlučit će njihova stranačka tijela. U više smo navrata razgovarali s njima i ne vidimo nijednog spornog pitanja. Na razgovorima koje smo vodili atmosfera je bila odlična, ponudili smo IDS-u da nam dostave u pisanom obliku sve prijedloge koji su bitni za nastavak suradnje. Dosad nismo dobili ništa, a spornih pitanja nema”, napomenuo je Jovanović.

Komentirajući istraživanje Crodemoskopa prema kojem je Vlada dobila najveću ocjenu u posljednje tri godine, Jovanović je rekao su u prilog tome išli nedavni raskid arbitraže sa Slovenijom te održavanje mimohod u Zagrebu u povodu obilježavanja obljetnice Oluje.

Svečani minohod u Zagrebu je “ujedinio Hrvatsku i bio je slika snažne, slobodne i tolerantne Hrvatske”, dok je kninska proslava pokazala “da HDZ nudi kaotičnu, nacionalističku, netolerantnu Hrvatsku punu prijetnji građanima koji ne misle poput Glogoškog, Rojsa, Brkića ili Karamarka”, rekao je Jovanović.

Danijel Ferić, v. d. predsjednika istarskog SDP-a istaknuo je da je za razne projekte u Istri izdvojeno 950 milijuna kuna, od čega 81 milijun za one iz resora ribarstva. Ne manje bitni su, drži on, i projekti iz oblasti prometa i veza koji se tiču pomorstva, odnosno gradnje luka za javni promet od županijskog i lokalnog značaja.

You may also like

0 comments