Jovanović: Mi ne pozivamo na spaljivanje knjiga i smjene

Izborni koordinator SDP-a za 8. izbornu jedinicu Željko Jovanović je na konferenciji za medije koalicije Hrvatska raste rekao da na predstavljanjima njihova programa nema i neće biti “prijetnji spaljivanjem knjiga iz povijesti egzorcizmom, smjenjivanjem ravnatelja kazališta i glavnih urednika medija samo zato što misle svojom glavom” niti “vrijeđanja nekog samo zato što se preziva Jovanović”.

“Pravi Karamarkov 5 plus program je”, ustvrdio je Jovanović, “spaliti knjige u kojima ne piše što kvazipovjesničar Karamarko hoće, smijeniti ravnatelje kazališta i televizije jer ne misle kako Vaso i Karamarko kažu, dati otkaz novinarima ako Karamarku postavljaju zabranjena pitanja, zabraniti rad agencijama za istraživanje javnog mnijenja ako su rezultati loši za Karamarka te svim Riječankama i Riječanima, pa i svima u Hrvatskoj objasniti da su pravi domoljubi, po uzoru na Karamarka, samo HDZ-ovci”.

Program koalicije Hrvatska raste nudi ubrzanje gospodarskog rasta, jačanje konkurentnosti, poboljšanje poslovne klime te kao rezultat smanjenje nezaposlenosti, poručio je. Uz to nudi i poboljšanje učinkovitosti javnog sektora, poticanje decentralzacije i regionalnog razvoja te jačanje uloge velikih gradova s više od 100.000 stanovnika. Smanjenje broja jedinica lokalne samouprave namjerava se izvesti poticajnim mjerama i to poreznim, kako bi se manje same spajale s većima, rekao je.

Komentirao je HDZ-ove najave smanjenja PDV-a na 20 posto rekavši da bi to smanjilo proračunski prihod za 20 milijardi kuna, što bi značilo kompletni raspad sustava javnih financija.

Predsjednik i saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja kazao je da je na Vladi danas usvojena odluka o dodjeli božićnica umirovljenicima. Istaknuo je da je 95 posto prijedloga HSU za zajednički program prihvaćeno, a među njima usklađenje mirovina s rastom troškova života, produljenje isplate obiteljskih mirovina nakon smrti supružnika i prijenos vlasništva domova umirovljenika s HZZO na osnivače, odnosno županije.

Predsjednica Hrvatskih laburista – stranke rada Nansi Tireli kazala je da se zalažu za zaštitu radnika, socijalnih prava i poduzetništva. Nova radna mjesta donose i povećanu potrošnju jer rješenje krize nije u štednji, rekla je. Istaknula je da u programu koalicije nema pukih obećanja raznih naknada, nego da je svaki planirani rashod pokriven prihodom.

You may also like