Jovanović: Birači neka odluče između žice i demokracije

SDP-ov koordinator za 8. izbornu jedinicu Željko Jovanović rekao je u srijedu u Puli da građani na predstojećim parlamentarnim izborima mogu birati između dva profila politike – između demokratske, otvorene i svjetski orijentirane politike i nacionalističke, konzervativne, žicama u glavama i izvan njih, zatvorene politike.

Na konferenciji za novinare Jovanović je rekao da za SDP biti domoljub znači povećati BDP, povećati zaposlenost, izvoz i industrijsku proizvodnju te spasiti građane od dužničkog ropstva,. Stoga, dodao je, na ovim se izborima odlučuje u smjeru kojim će Hrvatska ići sljedećih godina. „Hrvatska danas raste, stvaramo 500 radnih mjesta svaki tjedan, bilježimo najnižu stopu nezaposlenosti u posljednjih šest godina, a samo je ove godine zaposleno 84.655 mladih”, izjavio je Jovanović. “U iduće četiri godine 7,5 milijardi kuna uložit ćemo u obrazovanje a upravo je jednako dostupno obrazovanje za sve temelj Hrvatske koja će rasti još brže“, dodao je.

Predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli rekla je da je ova stranka ušla u koaliciju Hrvatska raste s SDP-om upravo zato jer je bila kritična kao oporba, ali je i podupirala sve ono što je bilo dobro i kvalitetno. Tireli je dodala kako su laburisti bili posebno zadovoljni drugim dijelom mandata Milanovićeve Vlade i u tom smjeru sada žele zajednički djelovati. „Hrvatskoj ne trebaju crnokošuljaši niti premijer koji ne zna puno o vlastitom programu ali zato uredno zna prijetiti. Hrvatskoj ne treba premijer koji umjesto hrvatskih interesa štiti i brani interese drugih, pogotovo u ovom trenutku Mađarske”, izjavila je Tireli.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja kazao je da su mirovine danas između 39 i 42 posto prosjećne plaće, ustvrdivši kako bi one bile 32 posto da nije bilo ove stranke. Rekao je da građani i umirovljenici ne trebaju nasjedati na one koji danas obećavaju mirovine u visini čak 60 posto prosječne plaće u idućem mandatu. „Mi smo za lagane korake i lagana poboljšanja mirovinskog sustava. A oni koji lupetaju o mirovinskom sustavu, bolje im je da da šute i da ne obmanjuju narod“, izjavio je Hrelja. Složio se s Milanovićevim mišljenjem da je IDS u 8. izbornoj jedinici ‘zdrava konkurencija’ koaliciji Hrvatska raste, no dodaje kako je IDS „zdrava konkurencija samo do koljena“ jer „regionalna stranka ne može nikako voditi državu“.

You may also like