Home Hrvatska Josipa Rimac podnijela ostavku na mjesto gradonačelnice

Josipa Rimac podnijela ostavku na mjesto gradonačelnice

by Agencije

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac podnijela je u srijedu ostavku na tu funkciju, kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

“Ne želim sjediti na dvije stolice već se maksimalno posvetiti izbornoj kampanji. Nisam netko tko kalkulira. Sigurna sam da će HDZ dobiti izbore i u ovom trenutku se apsolutno posvećujem njima”, izjavila je Rimac za Hinu.

Napomenula je da će je na gradonačelničkoj funkciji zamijeniti njezin zamjenik Nikola Blažević, a ona ostaje na čelu kninskog HDZ-a. Najavila je da će idući tjedan položiti zastupničku prisegu u Hrvatskom saboru, gdje će zamijeniti HDZ-ovog zastupnika i načelnika općine Preko Antu Jerolimova, koji je dao ostavke na svoje funkcije, nakon što je Državno odvjetništvo protiv njega pred zadarskim Općinskim sudom podiglo optužnicu zbog krivotvorenja isprave.

Rimac je o svojoj ostavci prijepodne izvijestila i u kninskoj Gradskoj vijećnici, gdje je predstavila izvješće o svom desetogodišnjem radu od 2005. do 2015. godine, ističući kako je u gradonačelničkom mandatu u gradsku infrastrukturu uloženo 1,2 milijardi kuna. Tamo je izrazila i uvjerenje u pobjedu HDZ-a i Domoljubne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima. Rimac će u četvrtak odraditi zadnju sjednicu kninskog Gradskog vijeća, nakon čega se u cijelosti posvećuje predizbornom radu stranke.

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković ustvrdio je u srijedu kako će dolazak kninske gradonačelnice Josipe Rimac biti pojačanje za saborski kub njegove stranke, dok je predsjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Gordana Sobol (SDP) podsjetila kako je Rimac pod istragom te da će se, ako stigne zahtjev DORH-a, MIP sastati da joj skine imunitet.

“Svakako da je dolazak gospođe Rimac ozbiljno pojačanje za naš saborski klub, ali ono što je još važnije, ona najavljuje i jači angažman na nacionalnoj razini. Smatramo je vrlo perpektivnom osobom i sigurno da će igrati vrlo važnu ulogu u budućoj HDZ-ovoj politici”, poručio je Jandroković.

Na pitanje kako to da u Sabor ulazi tri tjedna prije njegovog raspuštanja Jandroković je uzvratio da je manje bitno kada je došla. “Ona je donijela poštenu odluku, kaže i sama da ne želi sjediti na dvije stolice”, rekao je Jandroković. Gordana Sobol je pak Hini rekla kako ne zna odlazi li Rimac s mjesta gradonačelnice kako bi bila na čelu kampanje ili iz nekog drugog razloga. “Ne znam zašto tako naprasno odlazi s mjesta gradonačelnice s obzirom da su ljudi do sada vodili izborne stožere na raznim razinama, a da se nisu micali sa svojih funkcija, pa ne mogu vjerovati da je njezina funkcija gradonačelnice Knina toliko teška da ne bi mogla biti šefica izbornog stožera kao i sada kada će biti saborska zastupnica”, rekla je Sobol.

Podsjetila je i kako je Rimac pod istragom te dodala kako “može pretpostaviti da ona (Rimac) ne misli da će izbjeći istragu jer će dobiti imunitet”. “Ako stigne zahtjev DORH-a MIP će se sigurno sastati što važi i za onaj period nakon raspuštanja Sabora. Mi imamo svoje dužnosti i obveze sve do konstituiranja novog saziva”, pojasnila je Sobol. Kninska gradonačelnica Josipa Rimac podnijela je u srijedu ostavku na tu funkciju, kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

Najavila je da će idući tjedan položiti zastupničku prisegu u Hrvatskom saboru, gdje će zamijeniti HDZ-ovog zastupnika i načelnika općine Preko Antu Jerolimova, koji je dao ostavke na svoje funkcije, nakon što je Državno odvjetništvo protiv njega pred zadarskim Općinskim sudom podiglo optužnicu zbog krivotvorenja isprave.

Related Posts