Joseph Daul čestititao Plenkoviću u ime EPP-a

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul čestitao je na izboru novom hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i njegovoj vladi, koja je upravo dobila povjerenje u Hrvatskom saboru.

„Današnje glasovanje u hrvatskom parlamentu odražava odlučnost novog vodstva u zemlji. Skoro mjesec dana nakon izbora Andrej Plenković brzo je formirao čvrstu vladu s konkretnim prijedlozima za poticanje gospodarstva i poboljšanje života hrvatskih građana“, kaže se u Daulovoj čestitci.

„Andrej Plenković je uspostavio novi ton i novi pravac u hrvatskom političkom okruženju. Daleko od populističkih sirena, on će, zajedno s HDZ-om osigurati političku stabilnost i pravnu sigurnost potrebnu za poticanje gospodarskog rasta i socijalnog tržišnog gospodarstva na korist hrvatskih građana“, dodao je Daul.

Daul također izražava zadovoljstvo što će novog hrvatskog premijera pozdraviti na summitu EPP-a, koji se u četvrtak održava u Maastrichtu, u Nizozemskoj, neposredno prije summita 28 čelnika EU-a, na kojem će Plenković predstavljati Hrvatsku.

You may also like

0 comments