Jens Stoltenberg dolazi na dva dana u Beograd

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg doputovao je u četvrtak navečer u Beograd u dvodnevni službeni posjet, a u zračnoj luci “Nikola Tesla” dočekao ga je srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Norveški diplomat, koji je na čelu NATO-a, doletio je zrakoplovom belgijske vojske, a dočekan je po tradicionalnom običaju – kruhom i solju ispred svečane postrojbe Garde Vojske Srbije. Stoltenberg će se tijekom dvodnevnog boravka u Beogradu sastati s Vučićem, šefom srpske diplomacije Ivicom Dačićem, te ministrom obrane Bratislavom Gašićem.

Uz službeni svečani doček ispred Palače Srbije, te zajedničku tiskovnu konferenciju sa srbijanskim premijerom, Stoltenberg će, kako je najavljeno, održati i predavnje na Fakultetu političkih znanosti beogradskog sveučilišta.

Beogradski mediji kao ključne teme razgovora glavnog tajnika NATO-a sa srbijanskim dužnosnicima navode zajedničku borbu protv terorizma, jačanje suradnje Beograda sa zapadnim vojnim savezom, te nastojanje NATO-a da smanji utjecaj Rusije na Srbiju.

You may also like

0 comments