Jemen: Desetero civila poginulo u udarima arapske koalicije

Najmanje je desetero civila poginulo u subotu na jugozapadu Jemena u zračnim udarima arapske vojne koalicije koja intervenira u toj zemlji, javljaju medicinski, pobunjenički i izvor blizak jemenskoj vladi.

U bombardiranju je pogođena stambena četvrt u gradu Saluu, gdje traju žestoke borbe pobunjenih šijitskih Hutija i snaga odanih vladi jemenskog predsjednika Abda Raba Mansura Hadija.

Novinska agencija pobunjenih Hutija sabanews.net izvijestila je o deset poginulih i sedmero ranjenih civila. Pozivajući se na mjesnog čelnika, agencija javlja da bi broj žrtava mogao rasti jer spasioci još pretražuju ruševine u kojima ima zatrpanih.

I mjesni čelnik odan jemenskoj vladi potvrdio je zračne udare arapske koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom, rekavši da su u njima slučajno pogođene tri kuće. “Svi koji su bili u njima poginuli su”, rekao je za AFP, dodajući da je 11 mrtvih, među kojima dijete i sedam žena.

Pobunjenička novinska agencija javlja da su žrtve tih udara jemenski prognanici koji su pobjegli zbog rata što traje mjesecima a odnio je gotovo 7000 života.

Arapska koalicija je u ožujku 2015. počela vojnu operaciju u Jemenu na strani predsjednika Hadija a protiv Hutija koji su saveznici bivšeg predsjednika Alija Abdulaha Saleha i 2014. su zauzeli velik dio teritorija.

Ovo nije prvi put da u bombardiranju arapske koalicije u Jemenu stradavaju civili.

(Hina)

You may also like