Je li Siniša Kovačić novi vd ravntelj HRT-a?

Iz izvora bliskih vladajućoj koaliciji Večernji list neslužbeno doznaje da će Siniša Kovačić biti imenovan za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a. Kovačić će biti imenovan nakon smjenjivanja sadašnjeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana.

Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije jutros je prvo otkazana, a zatim ponovno sazvana. Na njoj se raspravlja o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Oporbeni zastupnici smatraju da na se na dnevni red ne smije staviti točka o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana pa je sjednica počela svađom zastupnika o dnevnom redu.

Nenad Stazić iz SDP-a je rekao na sjednici Odbora da glavni ravnatelj još nije smijenjen te podsjetio da je Most od Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste u pregovorima tražio da se glavni ravnatelj HRT-a bira dvotrećinskom većinom. – Nadam se da Most neće pristati na ovakvu divljčaku i nasilnu smjenu – kazao je Nenad Stazić.

– Mislim da je ova točka zakašnjelo došla na ovaj Odbor. Već smo prije, kada je Nadzorni odbor HRT-a pokrenuo odgovornost Gorana Radmana, trebali raspravljati o ovoj točci. Čini mi se da je to bilo prije dvije godine – kazao je zastupnik HDZ-a Jasen Mesić na prigovor Stazića da točku o smjeni Radmana ne treba staviti na dnevni red odbora. – Znam zašto se Radmana toliko branilo bez obzira što je postojao niz razloga da ga se pozove na odgovornost – rekao je Jasen Mesić za Večernji list.

Predsjednik Odbora Andrija Mikulić je kazao da nije radio ništa što nije po poslovniku. – Čast i ugled svakog čovjeka čuvamo i čuvat ćemo. Ne bih rekao da nisu neke normalne okolnosti. Nema izvanrednih okolnosti. Postoji mogućnost za uvrštavanje točke u dnevni red. Dobro znam koja su moja prava i moje obveze – kazao je Mikulić o sazivanju sjednice.

– Koga ćemo sutra predložiti za v.d. glavnog ravnatelja HRT-a. Vi ste mi jučer rekli ne znam – odgovorio mu je Stazić. HNS-ovac Goran Beus Richembergh smatra da je Mikulić trebao sazvati Odbor na teme o izvješćima koja su već u saborskoj proceduri i dodati i točku u kojoj se traži razrješenje glavnog ravnatelja HRT-a Radmana.

– Nije točno da se jučer nije znao kandidat za vršitelja dužnosti. Znao se – kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, na što mu je Stazić rekao da mu je Mikulić jučer rekao da ne zna kandidate za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja.

You may also like