Je li Merkel kriva zbog prisutnosti islamskih terorista u Njemačkoj?

Bavarski ministar unutrašnjih poslova u srijedu je optužio politiku otvorenih vrata prema migrantima Angele Merkel za prisutnost islamističke terorističke ćelije u Njemačkoj, dan nakon što je uhićeno troje tražitelja azila za koje se sumnja da pripadaju Islamskoj državi.

“Veliki sigurnosni propusti u kontroli masovnog priljeva izbjeglica, pogotovo tijekom jeseni prošle godine, se osvećuju”, rekao je Joachim Hermann iz bavarske Kršćansko-socijalne unije, sestrinske stranke Merkeličine Kršćansko-demokratske unije, za medijsku grupaciju Funke.

“Sada znamo da je Islamska država iskoristila te ranjivosti kako bi u Europu prokrijumčarila teroriste, prerušivši ih u izbjeglice”, smatra Hermann, čija je pokrajina u srpnju bila žrtva dva teroristička napada koje su izveli tražitelji azila.

Hermannova izjava dolazi dan nakon što je troje sirijskih muškaraca, starih 17, 18 i 26 godina, uhićeno u izbjegličkim domovima zbog sumnje da su u Njemačku stigli “ili kako bi izvršili postojeću misiju, ili kako bi pričekali daljnje instrukcije” od Islamske države, priopćio je ured državnog tužitelja u Karlsruheu.

Hermannov CSU je jedan od mnogih kritičara prošlogodišnje odluke Angele Merkel da suspendira provjeru Sirijaca koji su izbjegli iz građanskog rata koji se pet godina vodi u njihovoj državi, čime je omogućila stotinama tisuća izbjeglica da uđu u zemlju u zadnja četiri mjeseca 2015.

Merkel je više puta naglasila da zločini koje čini mali broj osoba koji se predstavljaju kao tražitelji azila ne bi smjeli dovesti do diskriminacije onih koji legitimno traže azil u Njemačkoj.

You may also like

0 comments