Je li krajnje vrijeme za jaku desnicu?

Domovinska koalicija, koja okuplja pet desnih i pravaših stranaka, predala je u petak svoje kandidature Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) pet minuta prije podneva, poručujući tako da je krajni čas da snažna desna i pravaška opcija bude zastupljena u Hrvatskom saboru.

“Predali smo liste pet minuta prije 12 kako bismo simbolički pokazali da je krajnji čas da jedna snažna desna, pravaška i demokrščanska opcija uđe u Sabor. To je jedino jamstvo da će se u Saboru snažno štititi nacionalne, a ne interese Bruxellesa ili nekih drugih centara moći”, rekao je predsjednik HSP-AS-a Ivan Tepeš.

Na listama koalicije koju uz HSP-AS, čine HKDU dr. Marka Veselice, Hrvatska demokratska stranka, Ujedinjena stranka prava i stranka DESNO Ante Đapića je više od 40 posto žena.

Tepeš kaže da su izborna očekivanja velika. “U medijima se sve više spekulira o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a, a nitko od vodećih ljudi tih stranaka to ne demantira. A mi ćemo pokazati da u Hrvatskoj ima itekako snažno desno pravaško i demokršćansko biračko tijelo. Mi smo alternativa i HDZ-u i SDP-u, tu smo da hrvatski narod ima snažan glas u Saboru”, uvjerava Tepeš.

Zadovoljan je što su se pravaške stranke uspjele okupiti u koaliciju. “Po prvi put u modernoj povijesti pravaši su se ujedinili. Među nama su bile velike svađe, ali smo to sve nadvladali kako bismo zajedno napravili odličan rezultat na izborima. S nama su sva velika imena pravaška scene posljednjih 15 godina, bivši i sadašnji zastupnici”, pohvalio se predsjednik HSP-AS-a.

Kad je riječ o poslijeizbornom koaliranju, kaže da to može biti samo sa strankama istog ili sličnog svjetonazora. “Što se HDZ-a tiče, ovisi kakav će biti njihov program i na kojim se točkama možemo naći. Nadamo se kako ćemo biti jezičac na vazi kako bismo kreirali buduću hrvatsku politiku. Mi smo sada jedini na desnoj političkoj sceni”, izjavio je novinarima Tepeš.

U petak će svoje kandidature DIP-u predati i Most NL, koalicija Milana Bandića i Radimira Čačića, Jedina opcija! – koalicija Živog zida, Uvijek Franker i Promijenimo Hrvatsku.

You may also like