Je li Juro Martinović kupio stan pod ovrhom?

Juro Martinović, nositelj liste koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku u VI. izbornoj jedinici kupio je prošle godine stan koji je bio pod ovrhom.

Index je došao u posjed dokumenata koji pokazuju da je Martinović lani za milijun kuna kupio stan od 99 kvadrata s dvorištem od 2722 kvadrata i spremom od 3 kvadrata u jednom zagrebačkom naselju. Zanimljiva je informacija ako uzmemo u obzir da je Martinović član koalicije u kojoj se nalazi Živi zid, a kojemu je borba protiv ovrha jedna od temeljnih točaka kampanje.

Prema Zaključku o predaji nekretnine kupcu prema Ovršnom zakonu, kojeg objavljujemo u tekstu, Općinski građanski sud u Zagrebu je 27. ožujka 2015. godine naložio da se spomenuta nekretnina predaje kupcu Juri Martinoviću.

Potvrdio je i sam da je to točno, naglašavajući da nekretnina nije bila “opterećena ljudima i stvarima”, što je izraz za još neizvršenu deložaciju. “Ono što želim naglasiti je da ne bi nikad ušao u to da su u tom stanu bili ljudi. Prisilnih deložacija u tom slučaju nije bilo”, kazao nam je Martinović. U Živom zidu i dalje pozivaju građane da ne kupuju stanove pod ovrhama.

“Za svaku je osudu ako je netko deložiran iz tog stana, no ako nitko nije bio u tom stanu, odnosno ako nije deložiran, onda se nema što reći”, komentirao je spomenutu kupovinu Ivan Pernar iz Živog zida.

You may also like

0 comments