Je li Damir Vanđelić kandidat za premijera?

Investicijski direktor Adris grupe Damir Vanđelić bit će kandidat za mandatara Domoljubne koalicije, neslužbeno doznaje N1 televizija od izvora bliskih HDZ-u. Vanđelića je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svibnju imenovala u Vijeće za domovinsku sigurnost, a on je tada svoj angažman objasnio željom da pomogne u što boljem funkcioniranju države.

“Ideja je bila tom Vijeću dati gospodarski moment. Domovinska sigurnost je vojni segment te je uvijek troškovna komponenta. Kao dugogodišnji gospodarstvenik, smatram da vojska može imati i prihodovnu stranu, odnosno može smanjiti troškove koji se javljaju, posebno u iznimnim situacijama. Sjetite se kako država nije imala pravi odgovor kad smo imali poplave, snijeg ili ledenu kišu. U takvim situacijama vojska mora biti superiorna. Uzor bi nam trebala biti austrijska vojska”, kazao je tada Vanđelić.

47-godišnji inženjer Fakulteta strojarstva i brodogradnje te investicijski direktor Adris grupe i direktor tvrtke Abilia koja upravlja nekretninama Adrisa, bio je hrvatski branitelj te je glinskom logoru proveo 173 dana nakon što je u Hrvatskoj Kostajnici zarobljen 12. rujna 1991. godine. Nositelj je i Spomenice 1990. – 1992. Inače, Vanđelić je rođeni Zagrepčanin, oženjen je suprugom Patricijom s kojom ima troje djece Klaru, Andreu i Jospipa.

Vanđelić nije želio niti potvrditi niti demantirati da mu je ponuđena funkcija predsjednika Vlade tim ostavljajući odškrinuta vrata istinitosti tvrdnje da je u ozbiljnim kombinacijama za to mjesto. Na upit da potvrdi točnost informacije da će upravo on biti mandatar koji će pokušati složiti buduću hrvatsku vladu Vanđelić je kazao: ‘Ja van o tome ne mogu razgovarati. Ne bi bilo korektno niti je to u redu. Stvari se rješavaju negdje drugdje’. Na dodatno pitanje da to znači da su priče istinite Vanđelić je odgovorio da se radi o preosjetljivoj temi. ‘Ne mogu vam to ni potvrditi ni opovrgnuti. Pričekajte. Probajte shvatiti, ovo je preosjetljiva tema’, poručio je Vanđelić za tportal.

 

You may also like

0 comments