Je li čovjek bio na Mjesecu ili je sve samo obmana?

Ove godine istječe rok oznake tajnosti koji je NASA odredila za sadržaj koji je dopremljen s leta na Mjesec njihovog tima u svemirskom brodu “Apollo 11” 1969. godine, a za koji je rasprostranjena teorija da je lažan i da su sve snimke napravljene na Zemlji.

“Amerikanci ništa nikome nisu dali. Nikakav sadržaj zemljišta s Mjeseca nisu pokazali”, napominje viši znanstveni suradnik na Fizičkom fakultetu Moskovskog državnog sveučilišta “Lomonosov” Vitalij Novik.

On smatra da bi se znanstvena zajednica trebala obratiti NASA-i i zatražiti da se taj sadržaj istraži. Izrazio je sumnju da će se to dogoditi.

U emisiji “Posskriptum s Aleksejem Puškovim”, u kojoj je bilo riječi o rasprostranjenoj teoriji da Amerikanci nisu bili na Mjesecu, na pitanje zašto su Amerikanci krenuli u tako veliko falsificiranje, britanski izdavač magazina “Nexus” Marcus Allen kaže da je to zbog toga što su Rusi bili ispred Amerikanaca cijelo desetljeće. “Rusi su imali prvi satelit u svemiru, prvog čovjeka u svemiru, prvu ženu u svemiru, prvi izlazak u otvoreni svemir, prvi uređaj na Mjesecu, prve uređaje na Veneri i Marsu. Amerika ne može sebi dozvoliti da bude u nečemu druga i nisu imali drugog izbora”, kaže Allen.

U emisiji “Posskriptum” napominje se da je prema ovoj teoriji, snimka o letu Amerikanaca na Mjesec napravljena na Zemlji, točnije na Havajskom otočju, te da se stalno pojavljuje sve više dokaza o “ovoj najvećoj obmani 20 stoljeća”.

Stručnjaci ističu da Amerika nije imala ni tehničkih mogućnosti da otpremi svoje astronome na Mjesec.

You may also like

0 comments