Jandroković izbacio Grmoju iz sabornice

 Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je zatražio od saborske straže da iz sabornice udalji zastupnika Mosta Nikolu Grmoju nakon prepirke oko polusatne stanke zbog prosvjeda edukacijskih rehabilitatora.
“Za pola sata ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja započet će prosvjed edukacijskih rehabilitatora kojima su oduzeta prava i u ime Mosta tražim stanku od pola sata kako bismo se konzultirali oko tih događanja”, zatražio je Grmoja od Jandrokovića tijekom rasprave o Zakonu o najmu stanova.

Jandroković mu to nije dopustio rekavši da će u 13 sati imati poslovničku priliku za slobodni govor.

Grmoja je, međutim, ustrajavao u svojim zahtjevima, obrazlažući kako je “prosvjed sada, a ne kasnije” te je Jandrokoviću rekao da ga nije briga za te ljude. “Briga me je i vjerojatno više nego vas, ali ne glumatam kao vi”, uzvratio mu je Jandroković, dao mu opomenu i zamolio ga da sjedne. „Neću sjesti dok mi ne dopustite da kažem…” ustrajavao je Grmoja preko ugašenog mikrofona. Jandroković je potom pozvao stražu da ‘mostovca’ izvede iz Sabornice te proglasio 10-minutnu stanku.

Tema jučerašnje sjednice Odbora za gospodarstvo bio je Agrokor. ‘Oni nagodbu žele prikazati kao uspjeh, ali činjenica je da je proces kontaminiran’, rekao je Mostov Nikola Grmoja u četrvtak uoči početka sjednice Sabora. ‘I sami su svjesni koliko je kontaminiran, i dok se ne postigne nagodba žele izbejći priču o svemu što se događalo, što je prethodilo, no činjenica je da su mnogi nezadovoljni nagobom’, dodao je.

Kratko se osvrnuo u i stanje u SDP-u. ‘Oporba ima i svojih problema. Meni se čilni da kolege iz SDP-a više radi na rušenju svoga predsjednika nego Plenkovića i Vlade’, rekao je Grmoja.

Odnosi na relaciji Pantovčak-Markov trg? ‘To je fingirani sukob. Bilo je dirljivo vidjeti kako na primanju na Pantovčaku pozdravlja i ljubi Vladimira Šeksa, Plenkovićevog suradnika. Ako oni nađu zajednički interes, a sigurno će ga naći, oni će surađivati. Ovo samo s vremena na vrijeme zavaravaju javnost da su zabrinuti zbog situacije u Hrvatskoj’, rekao je Grmoja. Most će imati svog kandidata ako tako procijeni, dodao je. ‘Sigurno nećemo podržati kandidata velikih stranaka’, tvrdi Nikola Grmoja, a prenosi N1.

You may also like