Home Energetika Jadranski naftovod nastavio sa stabilnim poslovanjem

Jadranski naftovod nastavio sa stabilnim poslovanjem

by Energypress.net

Rezultati prvog kvartala

JANAF d.d. nastavlja sa stabilnim poslovanjem i u prvom kvartalu 2024. godine što potvrđuju danas, 30. travnja 2024. godine objavljeni financijski izvještaji za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2024. godine.

Kompanija je u prvom kvartalu ove godine ostvarila ukupne prihode u iznosu od gotovo 34 mil. eura, bruto dobit u iznosu od 15,7 mil. eura te neto dobit u iznosu od gotovo 13 mil. eura. U promatranom razdoblju ostvareno je 20 mil. eura prihoda od transporta nafte, 7,2 mil. eura prihoda od skladištenja nafte i 3,8 mil. eura prihoda od skladištenja derivata. Financijski pokazatelji kompanije iskazuju i nadalje iznadprosječne vrijednosti te je u promatranom razdoblju investirano gotovo 4,5 mil. eura najvećim dijelom u spremničko-naftovodni sustav i drugu infrastrukturu.

„Prvo tromjesečje tekuće godine za Jadranski naftovod d.d. obilježeno je poslovnom i financijskom stabilnošću unatoč izazovima koji su kontinuirano prisutni u energetskom sektoru uslijed globalnih geopolitičkih događanja. Zahvaljujući stabilnom novčanom tijeku i sigurnim prihodima JANAF je spreman samostalno financirati realizaciju proširenja skladišnih kapaciteta na Terminalu Omišalj i za diverzifikaciju poslovanja prema obnovljivim izvorima energije te očekujemo u narednom razdoblju i prva preuzimanja na tom području. Istodobno, razmatra se izmjena temeljnih dokumenata Društva kojima bi se omogućilo proširenje poslovanja izvan energetskog sektora koje će potencijalno biti provedene u sklopu diverzifikacije poslovanja“, istaknula je Uprava kompanije.

Related Posts