J. Kosor: Vladimir Šeks će prelomiti stvari

Predsjednica RH prima najeeminentnije ustavno-pravne stručnjake u zemlji. Danas ističe i rok Most-ova ultimatuma dvjema velikim koalicijama da prihvate tripartitnu vladu i nestranačkog premijera. Tko odbije – ispada iz igre. U 14 sati nastavak konzultacija predsjednice s političkim strankama.

O svome tome i mogućim zbivanjima iza scene govorila je jutros u emisiji Studio 4 bivša premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. O pregovorima Mosta s HDZ-om rekla je da treba uzeti u obzir sve što je šef HDZ-a dosad govorio. HDZ je više puta ponovio da s onima koji su četiri godine uništavali Hrvatsku ne bi mogli u Vladu. Prema tome mislim da je odgovor već davno poslan, istaknula je.

SDP je jednako tako vrlo rezolutno odbio tu mogućnost i ostavio prostora za suradnju s Most-om. Tako da će danas sva svjetla reflektora biti usmjerena upravo prema MOst-u. I tu će se itekako razmatrati onaj potpis gospodina Petrova koji je jasno rekao da neće dati nikome od dvije stranke koje su – kako su oni rekli – deset godina neuspješno vodili Hrvatsku, da sastave Vladu. Ukoliko bi to učinili, rečeno je da će gospodin Petrov dati ostavku i mandat na raspolaganje. Bit će jako zanimljivo kako će se nadalje stvari interpretirati prije svega, rekla je Kosor.

Na Pantovčak dolaze stručnjaci koji nemaju svi ista mišljenja i bit će zanimljivo kome će se onda predsjednica Grabar-Kitarović prikloniti. Ali tamo je gospodin Šeks kao savjetnik i on će sigurno u tom smislu nešto prelomiti – zaključila je Jadranka Kosor.

You may also like

0 comments