Izvoz u Indiju povećan 22 puta

Ruska nafta

Isporuke nafte iz Rusije u Indiju prošle godine su povećane 22 puta, izjavio je potpredsjednik ruske vlade Aleksandar Novak. On je na sastanku kolegijuma Ministarstva energetike Rusije rekao da su povećane isporuke i u Kinu i na druga tržišta, prenosi Tanjug, pozivajući se na RIA Novosti.

Agencija navodi da je Novak ranije u martu saopštio da je Rusija prošle godine Kini isporučila oko 67 miliona tona nafte, što je činilo skoro trećinu njenog ukupnog izvoza.

Mogući napadi dronovima na ključnu energetsku infrastrukturu ozbiljna su prijetnja energetskoj sigurnosti Rusije, rekao je u utorak ministar energetike Nikolaj Šulginov.

Šulginov nije spomenuo Ukrajinu, ali Rusija kaže da je osujetila niz pokušaja ukrajinskih napada dronovima zadnjih mjeseci.

Ukrajina nije javno priznala napade na mete unutar Rusije, ali zvaničnici u Kijevu povremeno pozdravljaju vijesti o uspješnim napadima dronovima na rusko tlo.

Rusija je ranije izvijestila o napadima dronovima u nekoliko mjesta i gradova, a neki od njih su stotinama kilometara od granice s Ukrajinom.

You may also like