Izvanredna Glavna skupština Uljanika, sazvana za 22. listopada, odlučivat će među ostalim o redovnom smanjenju temeljnog kapitala, dopuni predmeta poslovanja te povećanju temeljnog kapitala radi prikupljanja sredstava za rad društva.

Temeljni kapital Uljanika iznosi 302,06 milijuna kuna i podijeljen je na 3.356.250 redovnih dionica, nominalnog iznosa 90 kuna. Redovno smanjenje temeljnog kapitala provest će se smanjenjem nominalnog na 60 kuna, a tako bi se temeljni kapital smanjio za 201,37 milijuna kuna, na 100,68 milijuna kuna. Iznos dobiven smanjenjem temeljnog kapitala unijet će se u rezerve kapitala i uslijed smanjenja neće biti nikakve isplate dioničarima, predlaže se u pozivu za Skupštinu.

Glavna skupština odlučivat će i povećanju temeljnog kapitala od 100,68 milijuna kuna za najviše 129,99 milijuna kuna, odnosno do najviše 230,68 milijuna kuna izdavanjem novih redovnih dionica, ulozima u novcu, uz potpuno isključenje prva prvenstva postojećih dioničara pri upisu. Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu izdavanjem najviše 4.333.333 novih redovnih dionica na ime, pojedinačnog nominalnog iznosa od 30 kuna.

Dionice će se ponuditi na prodaju po cijeni od 30 kuna po dionici, a ovo izdanje dionica smatrat će se uspješnim ukoliko se upiše i uplati najmanje 50 posto od maksimalno predviđenog broja novoizdanih dionica (2,16 milijuna novih dionica). Skupština će odlučivati i o dopuni predmeta poslovanja Uljanika koji bi se među ostalim trebao baviti pružanjem savjetodavnih usluga, prevoditeljskim uslugama, proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije, proizvodnjom, transportom, distribucijom i skladištenjem plina itd.

Related Posts