Izraelske snage ubile Palestinku zbog napada nožem

Izraelske sigurnosne snage ubile su Palestinku zbog pokušaja napada nožem u ponedjeljak, rekli su dužnosnici, a to je najnoviji incident u valu nasilja o kojemu će izraelski premijer razgovarati u Bijeloj kući.

Palestinka se približila izraelskoj kontrolnoj točki u okupiranoj Zapadnoj obali, priopćilo je u izjavi izraelsko ministarstvo obrane. “Čuvari su je pokušali zaustaviti. Kad nije stala, otvorili su vatru”, stoji u izjavi. Palestinski ministar zdravlja potvrdio je da je žena ubijena. Od 1. listopada Palestinci su u uličnim napadima ubili 12 Izraelaca, potaknutim djelomice sve češćim posjetima židovskih vjernika jeruzalemskim svetim mjestima koje štuju i židovi i muslimani i neuspjehu mirovnih napora koje podupire SAD.

Izraelske snage ubile su najmanje 73 Palestinca, uključujući 44 Palestinca za koje Izraelci tvrde da su izveli ili pokušali izvesti napad noževima, pištoljima ili automobilima. Mnogi od njih su tinejdžeri. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu sastat će se s predsjednikom Barackom Obamom u ponedjeljak kako bi razgovarali, uz ostala pitanja, o načinima smirivanja vala nasilja u Izraelu.

You may also like

0 comments