Izrael najavio kako neće imati granica u borbi protiv Hamasa

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu  upozorio je u ponedjeljak da neće biti granica u borbi protiv palestinskih aktivista, nakon što je vojska objavila da je uhitila pet članova Hamasa optuženih da su ubili par doseljenika.

“Nikome nećemo oprostiti, niti jednom pobunjeniku, ni teroristu i zato neće biti granica u aktivnostima snaga sigurnosti”, rekao je Netanyahu u televizijskom govoru, dok su Palestinci i Izraelci upali u novi krug nasilja.

Netanyahu je govorio nakon što su vojska i Shin Beth, izraelske službe unutrašnje sigurnosti, objavili da su uhitili pet osumnjičenih za smrt dvoje doseljenika ubijenih prošlog četvrtka u okupiranoj Zapadnoj obali. Skupina pripada pokretu Hamas, piše u zajedničkom priopćenju vojske i Shin Betha.

Islamistički Hamas, kojeg Izrael smatra terorističkom skupinom, pozdravio je u četvrtak počinitelje napada koji je bio odgovor na “cionističke zločine”, ali nije za napad preuzeo odgovronost. Eitam i Naama Henkin, tridesetogodišnji stanovnici naselja Neria blizu Ramale, ubijeni su ispred njihovo četvero djece.

You may also like

0 comments