Izmjena izbornog zakona najvažnija za BiH

Izmjena izbornog zakona najvažniji je budući politički proces u BiH, kazao je posebni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigermark na sastanku s predsjednikom Sabora Božom Petrovom u ponedjeljak u Zagrebu, priopćeno je iz Sabora. 

Petrov i Wigermark razgovarali su o ukupnoj političkoj situaciji u BiH, ali s posebnim osvrtom na proces integracije te zemlje u Europsku uniju.

Kao najvažnije buduće političke procese u BiH, Wigermark izdvojio je izmjenu izbornog zakona te nastavak procesa za stjecanje članstva u EU-u. Istaknuo je vrlo važnu ulogu Hrvatske na europskom putu BiH te dodao kako RH još uvijek ima vrlo svježa i značajna iskustva iz procesa pristupanja koja može ponuditi Sarajevu.

Petrov se osvrnuo i na nedavni službeni posjet BiH te je još jednom ponovio kako Zagreb daje snažnu podršku Bosni i Hercegovini na putu prema EU u tehničkom i stručnom smislu.

Izmjene izbornog zakona, socijalne i gospodarske reforme te nastavak puta prema članstvu u EU-u sigurno će doprinijeti političkoj stabilnosti kako BiH tako i cjelokupne regije, naglasio je Petrov.

(Agencije)

You may also like