Ivo Sanader ostaje u pritvoru preko vikenda

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader vikend će provesti u istražnom zatvoru u Remetincu jer će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda o njegovom prijedlogu jamčevine odlučivati najranije u ponedjeljak.

Sanaderovi branitelji podnijeli su u petak prijedlog sudu da prihvati nekretnine kao jamstvo pošto je Vrhovni sud dan ranije ukinuo presudu protiv Sanadera te mu produljio istražni zatvor u slučaju Fimi media i zamijenio ga jamstvom od 12,4 milijuna kuna. Mediji nagađaju da su nekretnine kao jamčevinu ponudili Sanaderova supruga Mirjana i jedan od njegovih branitelja Goran Suić.

Sud je međutim nakon razmatranja prijedloga zatražio od obrane dopunu dokumentacije. Po riječima glasnogovornika Županijskog suda Krešimira Devčića, obrana to nije učinila u petak do kraja radnog vremena pa se ročište može očekivati najranije u ponedjeljak, nakon što obrana dostavi tražene dokumente.

O prijedlogu jamčevine odlučivat će izvanraspravno vijeće, na čiju odluku stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu. Tak nakon pravomoćnog riješenja Sanader bi mogao izaći iz zatvora u Remetincu. Prihvatili li sud jamstvo, na zagrebačkom Općinskom sudu će se provesti uknjižba nekretnina, a Sanader mora obećati da neće bježati nakon čega će biti pušten iz istražnog zatvora u kojemu je gotovo tri godine i deset mjeseci.

You may also like