Ivica Todorić se protivi ukidanju Povjerenstva o Agrokoru

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i čelnici oporbenih klubova zastupnika nakon jednosatnih konzultacija u srijedu su ipak postigli kompromis – predsjednik HSS-a Krešo Beljak dobio je priliku da se obrati po stanci koju je još prijepodne zatražio, što je bio “okidač” za višesatni kaos u sabornici, a nakon Beljaka rasprava je nastavljena replikama na prijedlog državnog proračuna za 2018.
Beljak, koji je stanku zatražio zbog stanja u prometu, ustvrdio je kako se, dok Hrvatsku muče demografski problemi, gube životi po hrvatskim prometnicama.

“Tamo gdje bi se moglo čuvati živote građana ne radimo ništa”, ustvrdio je Beljak dodavši kako će njegova stranka predložiti izmjene zakona u skladu s najboljom europskom praksom.

Potom je svoju stanku opetovano usmjerio na Agrokor i saborsko istražno povjerenstvo optužujući vladajuće kako žele “zataškati i krivotvoriti povijest”.

“HDZ je, igrajući slalom između zakona, ukinuo saborsko povjerenstvo, što je sramota, a mi ćemo iz opozicije raditi na tome da sto puta ponovljena laž ne postane istina”, poručio je Beljak.

Konačno, nešto prije 15 sati, nastavljena je još jutros započeta rasprava o državnom proračunu za iduću godinu.

Ivica Todorić ponovno se oglasio na svom blogu.

“Ukidanje Saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor najzorniji je dokaz kako Plenković želi sakriti istinu o Agrokoru. No, kriminal koji se nagomilao oko Ramljakove družine nakon što je Vlada progurala neustavni Lex Agrokor nikada neće moći sakriti, jer nezakonitosti i pljačka su poprimili epske razmjere. Zato i silna želja da se kriminal sakrije samo prokazuje sve koji su u njemu ogrezli. Samo Saborsko istražno povjerenstvo, bez ulaska u detalje i dijelove istrage, jer to s njima nema niti veze, moglo je u najkraćem roku razotkriti zastrašujuća djelovanja Plenkovićeve Vlade koja nadgleda i podupire Ramljakove kriminalne aktivnosti i javnosti pokazati svu veličinu pljačke privatne imovine koja se mjeri milijardama. Današnje odluke o ukidanju povjerenstva koje je donijela vladajuća većina sumrak su pravne države i suspenzija svih demokratskih standarda I europskih vrijednosti”, napisao je Todorić.

You may also like