Home Bosna i Hercegovina Ivanić se ne želi natjecati s Dodikom u primitivizmu

Ivanić se ne želi natjecati s Dodikom u primitivizmu

by Agencije

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić optužio je u petak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), da radi na podjeli srpskog naroda ističući da se ne želi s njim natjecati u primitivizmu nakon što je Dodik u više navrata čelnike Saveza za promjene, čije stranke sudjeluju u vlasti na razini BiH, označio izdajnicima srpskog naroda.

“Neću sudjelovati u podjeli srpskog naroda, jer je interes stabilnost i ekonomski napredak, a politika koju vodi Dodik ide prema sukobima”, rekao je Ivanić u petak na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.  Dodao je kako Dodik izvodi ‘reality show’ u kojem Ivanić ne želi sudjelovati kao ni natjecati se u primitivizmu.  “Samo nepristojan i neodgojen čovjek može Srbe dijeliti na dan Božića i Dan Republike Srpske”, pojasnio je Ivanić komentirajući istupe Milorada Dodika.  Odbacio je Dodikove navode i kako nije osobno kao član Predsjedništva reagirao prigodom predlaganja britanske rezolucije u UN-u o Srebrenici.

Ivanić je naveo kako je njegova politika izgradnja mira i suživota te da će se snažno nastaviti zauzimati da BiH podnese zahtjev za članstvo u Europsku uniju (EU) umjesto nastavljanja politike sukoba, svađa i podjela.  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nedavno je optužio dužnosnike Saveza za promjene da sudjeluju u izdaji Republike Srpske, posebno ističući izjavu ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka, koji je Vijeće ministara BiH nazvao vladom BiH, čime se automatski umanjuje uloga entiteta i tamošnjih vlada. Dodik tvrdi kako je po Daytonskom sporazumu Vijeće ministara BiH samo pomoćno tijelo Predsjedništva BiH.

Dodik je optužio i člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da nije želio zakazati sjednicu kolektivnog šefa države gdje je mogao uložiti veto, čime bi BiH bila protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Related Posts