Home Ekonomija Ivan Vrdoljak poručio da vlada neće odstupiti od rješenja za švicarce

Ivan Vrdoljak poručio da vlada neće odstupiti od rješenja za švicarce

by Agencije

Ministar gospodarstva i potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u subotu kako Vlada neće odstupiti od svoga modela rješavanja kredita u švicarskim francima unatoč upozorenju Hrvatske narodne banke koja je, istaknuo je, prije deset godina trebala upozoriti građane na opasnost kredita u ‘švicarcima’.

“HNB je trebao raditi svoj posao prije deset godina te tada upozoriti građane na opasnost koju nose krediti u švicarskim francima. Tada su trebali reagirati i zaštititi građane i onda se ne bi doveli u situaciju da dodatno trebaju angažirati svoje resurse i zaštititi tečaj kune sada kada mi spašavamo građane. Vlada neće odstupiti od modela rješavanja kredita u švicarskim francima“, istaknuo je Vrdoljak.

On je u Osijeku sudjelovao na tradicionalnom natjecanju u kuhanju čobanca i druženju članova HNS-a, što je označio kao početak pretkampanje HNS-a za parlamentarne izbore u IV. izbornoj jedinici. Nakon što je prije nekoliko dana u Varaždinu potpisan koalicijski sporazum SDP-a, HNS-a, HSU-a, laburista, Autohtone – hrvatske seljačke i Zagorske stranke, Vrdoljak je izvijestio da HNS-u u IV. izbornoj jedinici pripada drugo mjesto na listi i još jedno ispod sedmog mjesta, dok će nositelj liste biti iz SDP-a.

Related Posts