Home Ekonomija Ivan Vrdoljak: Hrvatska je brodogradnja spašena

Ivan Vrdoljak: Hrvatska je brodogradnja spašena

by Agencije

Hrvatska brodogradnja je spašena, rekao je u utorak ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak na primopredaji novog broda u Brodotrogiru. “Ljudi, ne brinite za svoje plaće i radna mjesta – brodogradnja Hrvatske je spašena”, rekao je Vrdoljak na ceremoniji predaje tankera za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, koji je izgrađen u Brodotrogiru. Brod je predan predstavnicima norveške kompanije Blystad Group u petogodišnji najam, a vrijednost mu je oko 50 milijuna dolara.

Vrdoljak je istaknuo kako se prije dvije i pol godine, kada se krenulo u restrukturiranje hrvatskih brodogradilišta, bojao hoće li se u tome uspjeti. “Nakon dvije i pol godine hrvatska brodogradnja ne samo da je preživjela…nego se pretvara u konkurentnu svjetsku brodogradnju s privatnim vlasnicima gdje država treba ispuniti sve svoje obveze tijekom programa restrukturiranja”, kazao je Vrdoljak.

Po njegovim riječima, uspjeh hrvatske brodogradnje u svim brodogradilištima u budućnosti će biti i veći, jer se u svijetu vjeruje hrvatskim brodograditeljima. Takvo povjerenje u hrvatske brodograditelje postoji unatoč, kako je kazao, riziku na svjetskom tržištu i gubljenju povjerenja u stabilnost te industrije.

Related Posts