Ivan Kovačić se još mora sastati s Mostom

Ministar uprave Ivan Kovačić nakon trosatnoga sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem obratio se medijima. “Sastanak s premijerom je održan, premijer daje punu podršku u zaštiti digniteta dviju službenica i bilo kakav govor mržnje, osvetoljubivost prema službenicima je nedopustiva i to je sad bilo na ovom sastanku na kojem smo bili”, rekao je Kovačić.

Potvrdio je da je ovo bio prvi sastanak s premijerom oko problematike prebacivanja dviju službenica. “Očekuju nas još i sastanci s predstavništvom Mosta”, rekao je Kovačić, dodavši da će na sastanku s predstavništvom Mosta riječi biti o njegovoj ostavci.

“Ukoliko je ostavka jedna stvar da bi se zaštitio dignitet službenika, ostavka je ustvari najmanja stvar za napraviti”, rekao je Kovačić, dodavši da je zadovoljan reakcijom premijera. “Bilo kakav revizionizam u državi, pogotovo kad se odnosi prema službenicima, nedopustiv je. Gledajmo na drugu stranu, za četiri ili osam godina doći će do promjene vlasti, zašto da se tako netko odnosi prema drugoj opciji? Ovo nije zaštita niti jedne osobe, pripadnika niti jedne stranke, nego jednostavno zaštita službenika”, rekao je Kovačić.

Upitan je je li cijelom slučaju razlog izjava HDZ-ova zastupnika Josipa Đakića. “Bilo je govora da je ovo igrokaz pred lokalne izbore. Ovo je apsolutno suprotno. Prvo, ni ja ni gospodin Relković nećemo biti kandidati nigdje, na nikakvim listama za lokalne i regionalne izbore. Ovo može biti samo jedna stvar da se više ne ponavlja, da se pojedine stvari iz političkoga folklora i ovakvih podmetanja ne koriste za lokalne izbore. Ustvari, da se lokalni i regionalni izbori ne koriste za bilo kakvu destabilizaciju Vlade”, rekao je Kovačić.

“Izjave su stizale kakve, od koga? Samo je gospodin Relković dao svoju pisanu izjavu u medije. Ja moram priznati da nisam izašao u medije od petka navečer, kad sam za Novu TV dao izjavu baš u vezi ove teme. Ja sam i jutros rekao, meni je stvarno isprika gospodina Đakića nebitna. Mislim da je ne žele niti dvije službenice, pustite ih da normalno, u miru rade”, rekao je Kovačić.

Kako za koga, za nekoga će biti velik ili mali razlog. Što će nam teritorijalni preustroj, ukoliko ljudi koji rade u Hrvatskoj nemaju nikakvog digniteta ili ukoliko se sama država uopće neće potruditi da zaštiti njihov dignitet. Meni je ovo velika stvar, a nekome možda nije. Nekome je igrokaz”, rekao je Kovačić, a prenosi N1.

“Ministar Medved se korektno ponio i želio je riješiti taj predmet. Mislim da smo u trojnom dogovoru ministra Medveda, gospođe Nađ i mene taj postupak i riješili. Mislim da su nekakvi napisi u medijima, da je nekakav presedan, pogotovo da sam ga ja napravio, apsolutno sramoćenje”, rekao je Kovačić, potvrdivši novinarima za kraj da odluka oko ostavke nije konačna, jer slijedi još jedan sastanak s predsjedništvom Mosta.

You may also like