Ivan Kovačić: Nema sukoba Mosta i HDZ-a

Šef saborskog Kluba zastupnika Mosta Ivan Kovačić poručio je u četvrtak kako sukoba između HDZ-a i Mosta uopće nema, odgovarajući tako na tvrdnje Pere Ćorića (HSP AS) kako je Most ‘remetilački faktor’ te kako je rad Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta vrlo težak. “Most je naravno kriv za sve jer se nije uspjelo podijeliti puno fotelja koje bi se puno lakše podijelile da je pobijedila samo Domoljubna koalicija i da je sama u većini u Saboru”, rekao je Kovačić novinarima u Saboru.

Most, ističe, nije za nagle čistke niti naglo dijeljenje fotelja. “To što nam netko spočitava da smo mi nekakvi foteljaši neka nam kaže koga smo mi to posjeli na neku od funkcija unutar državnih fimi. Zalažemo se za javne natječaje i nismo za čistke, a da li će biti smjena – da, ali ne na način kako je netko možda mislio. Sitne stranke iz Domoljubne koalicije su sigurno željele profitirati na račun ovih izbora, no nažalost rezultati izbora im to nisu dozvolili”, poručio je.

Kovačić tvrdi i kako Vijeće za suradnju funkcionira. “Onaj dio na kojem smo donijeli zadnju odluku još nije završen zbog prezauzetosti ministara pa neki od pomoćnika nisu još imenovani. Na zadnjoj sjednici Vijeća za suradnju kvote su određene između Mosta i Domoljubne koalicije i čim se to završi idemo dalje u razgovore za sve. Vidite da nam je i danas sjednica Odbora za medije gdje isto dolazi do određenih promjena na HRT-u koje ipak nisu napravljene navrat-nanos”, rekao je.  Ocijenio je kako nije problem Mosta ako je netko nezadovoljan što nije na brzinu došao do određene funkcije i zadovoljio stranačke želje.

Upitan o izjavi šefa Mosta Bože Petrova vezanoj za kandidaturu Milijana Brkića za ministra branitelja iz kvote Domoljubne koalicije uzvratio je: “Čekamo odluku premijera pa ćemo vidjeti što ćemo dalje, no tek nakon što se izjasni premijer, kao što je bilo i s ostalim kandidatima za ministre”.

Uz Peru Ćorića i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor nezadovoljan je načinom rada saborskih odbora te funkcioniranjem Vlade zbog čega je u četvrtak koalicijskim partnerima poručio: “Ili će se svi resetirati, ili idemo na nove izbore”. Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker to je komentirao riječima kako razumije nezadovoljstvo kolega iz Domoljubne koalicije. “Oni imaju poslijepodne sastanak predsjednika stranaka Domoljubne koalicije koji je sazvao gospodin Tomislav Karamarko i vjerojatno će se te stvari raščistiti. Ja to gledam više kao nesnalaženje i porodiljne muke”, kazao je novinarima Šuker.

Treba, mišljenja je, jasno definirati do koje razine odluke donosi Vijeće, a do koje razine zbog operabilnosti to donosi koordinacija u Vladi.  Što se tiče HRT-a Šuker je rekao kako su čelnici Mosta i HDZ-a Petrov i Karamarko jučer imali ‘određene razgovore’ na kojim su bili priustni i neki ljudi iz Vijeća za suradnju.

You may also like