Istražuje se sumnjiva smrt koptskog biskupa

Egipatska policija istražuje smrt u “nerazjašnjenim” okolnostima koptskog biskupa čije je tijelo pronađeno u nedjelju u njegovu manastiru sjeverozapadno od Kaira, priopćila je u ponedjeljak Koptska crkva. 
Po sigurnosnom izvoru, istraga u tijeku trebala bi odrediti razloge smrti, “s obzirom da je pokojnik pronađen u hodniku manastira s ranama na glavi”.

Biskup Epiphanius vodio je manastir Svetog Makarija Velikog, u Wadi el-Natrunu.

Nakon njegove smrti u “nerazjašnjenim okolnostima, sazvane su vlasti i istraga je u tijeku”, piše u priopćenju Crkve objavljenom na Facebooku u nedjelju navečer.  Tijelo biskupa premješteno je na forenzičku obradu i treba biti provedena obdukcija u ponedjeljak kako bi se odredilo radi li se o ubojstvu ili ne, istaknuo je sigurnosni izvor.

Kopti, kršćanska manjina koja čini 10 posto ukupne populacije od 97 milijuna stanovnika u Egiptu, posebice su na meti napada. U travnju 2017. pripadnici terorističke Islamske države napala je dvije crkve na sjeveru Egipta i ubila 45 ljudi. U prosincu 2016. u sličnom napadu ubijeno je 29 ljudi. U lipnju 2017. najmanje je 28 kršćanskih hodočasnika ubijeno je u atentatu bombom na njihov autobus, a odgovornost je preuzela Islamska država.

You may also like

0 comments