Islamska država preuzela odgovornost za napad u Francuskoj

Islamska država preuzela je odgovornost za napad nožem u nedjelju u Marseilleu u kojem su usmrćene dvije ženske osobe, objavila je novinska agencija te terorističke organizacije Amaq.

“Militant Islamske države je odgovoran za napad nožem na želježničkoj stanici u Marseilleu u južnoj Francuskoj u kojem su u nedjelju ubijene dvije žene”, objavila je agencija Amaq.

Francuski vojnici su usmrtili napadača, a policijski izvori tvrde kako je prije napada vikao “Allahu Akbar”.

Izvori su naveli da je jednoj žrtvi prerezan vrat, dok je druga ubodena u trbuh. Kako napominju izvori iz policije, napadač je otprije poznat vlastima zbog kaznenih djela.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron zbog napada je na svom Twitter profilu izrazio ogorčenost “barbarskim činom”, hvaleći pritom brzu reakciju sigurnosnih snaga, uključujući vojnike Operacije Sentinelle koja je pokrenuta za takve slučajeve.đ

Najmanje su dvije ubijene, a 24 su hospitalizirane u Las Vegasu zbog, kako se sumnja, rana od vatrenog oružja, rekao je glasnogovornik bolnice dok policijska izvješća govore o aktivnom napadaču u gradu.

Napad se dogodio u kasinu Mandalay Bay u poznatoj gradskoj četvrti.

Jedan je korisnik Twittera u postu napisao da je hotel opkoljen, a drugi, navodeći policijske izvore, da su dvojica napadača pogodili tjelohranitelja i policajca na 32. katu hotela.

Svjedoci su čuli mnogobrojne pucnjeve u hotelskome kasinu gdje traje potraga za napadačem, prema izvješćima CNN-a i New York Timesa.

Zasad se ne zna koliko je ljudi ozlijeđeno.

You may also like

0 comments