Islamska država napast će i Washington

Islamska država upozorila je u novoj video poruci u ponedjeljak da će zemlje koje sudjeluju u zračnim napadima na Siriju doživjeti istu sudbinu kao Francuska, i prijete napadom na Washington.

“Govorimo zemljama koje sudjeluju u križarskim napadima: Tako nam Boga, imat ćete dan, uz Božju pomoć, poput Francuske, tako nam Boga, pogodili smo Francusku u samo središte u Parizu, zaklinjemo se da ćemo pogoditi Ameriku u njezino središte u Washingtonu”, rekao je muškarac u maskirnoj odori s turbanom na video snimci i na kojoj je pisalo da je to “Al Garib alžirski” i dodao: “Zaklinjem se Bogom, pogodit ćemo Ameriku na njezinu tlu. Osvojit ćemo Rim”.

Zasad se ne može provjeriti autentičnost video snimke, za koju se tvrdi da je djelo pripadnika Islamske države u iračkoj pokrajini Salahudin, sjeverno od Bagdada. “Al Garib alžirski ” također je upozorio Europu u video snimci da slijede novi napadi. “Govorim europskim zemljama da stižemo, stižemo s eksplozivnim napravama, dolazimo s pojasevima eksploziva i pištoljima s prigušivačima i nećete nas moći zaustaviti jer smo danas mnogo jači nego prije”, rekao je.

Očito se referirajući na bečke međunarodne razgovore o kraju rata u Siriji, drugi muškarac identificiran na video snimci kao “Al Karar irački” poručio je francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu “mi smo odlučili pregovarati s tobom u rovovima a ne u hotelima”.

You may also like