Iranski tanker stigao u Venezuelu

Tanker Trackers
Iranski tankeri s naftom i benzinom stigli su do obala Sirije i Venezuele. Iranski tanker s dva milijuna barela sirove nafte prešao je Sueski kanal i vjerojatno će stići u sirijsku luku Banias sljedećeg ponedjeljka, navodi Tanker Trackers, koji nadzire kretanje trgovačkih brodova, kao i otpremu i skladištenje sirove nafte putem interneta.

Prema informacijama, tri iranska tankera – Forrest, Fortune i Foxon – s ukupnom količinom od 130 milijuna litara benzina stići će u Venezuelu. Iranskim tankerima obično treba 45 dana da stignu do Venezuele kružeći Južnom Afrikom, a očekuje se da će i drugi iranski tankeri, osim njih troje, uskoro zaobići „Crni kontinent“.

Prema Tanker Trackers-u, ta trgovačka plovila obično nose venezuelansku tešku sirovu naftu namijenjenu azijskim zemljama nakon istovara iranskog benzina u venezuelanskim lukama.

Iran je usprkos prijetnjama Sjedinjenih Država (bilo je i onih neslužbenih i poluslužbenih koje su govorile da će ih američki vojni brodovi potopiti prije ulaska u venezuelanske vode) s obzirom da je Venezuela pod snažnim američkim ekonomskim sankcijama koje uključuju i energetski sektor, već ranije uspješno poslao nekoliko karavana tankera s gorivom u tu južnoameričku i karipsku zemlju.

You may also like

0 comments