Iran prijeti odmazdom na Izrael i SAD?

Visoki iranski klerik upozorio je Washington u srijedu da će SAD i njegov saveznik Izrael postati mete ako Amerikanci napadnu Iran, što je nastavak prijetnji nakon ponovnog uvođenja sankcija SAD-a Iranu.
Ahmad Hatami rekao je tijekom molitve u Teheranu da je neprihvatljivo što je Donald Trump izrazio spremnost na izravne razgovore s iranskim vođama s obzirom da američki predsjednik želi da Teheran povuče program balističkih projektila i da se ograniči iranski utjecaj u regiji.

„Amerikanci tvrde da trebamo prihvatiti sve što oni kažu. To onda nisu pregovori, već diktatura. Islamska Republika i iranski narod borit će se protiv diktature”, rekao je Hatami, prenosi novinska agencija Mizan.

„Cijena ratovanja s Iranom bila bi vrlo visoka za Ameriku. Oni znaju da će SAD i njihov glavni saveznik Izrael postati mete ako naude Iranu i na najblaži mogući način”, poručio je Hatami.

Hatami nije rekao koje bi snage izvršile takve napade, ali je Iran ranije objavio da projektilima može naciljati izraelske gradove u slučaju prijetnji. Iran ima i saveznike u regiji, uključujući libanonski Hezbolah. Predsjednik Irana Hasan Rohani rekao je u utorak da neustrašive vojne snage Islamske Republike odvraćaju Washington od napada i obećao jačanje vojne moći Irana.

You may also like

0 comments